Contrabandă de pandemie. O grupare de traficanți cu ramificații în poliție a fost reținută astăzi

Contrabandă de pandemie. O grupare de traficanți cu ramificații în poliție a fost reținută astăzi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galați, au efectuat joi, 28 mai, 15 percheziții domiciliare într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată. 12 persoane, printre care ar fi, se pare, si un polițist de frontieră, vor fi aduse la audieri în această seară.

Potrivit anchetatorilor care au descins astăzi în 15 locații, membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus în România, din Republica Moldova, 32.768 de pachete țigări, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate, le-ar fi transportat şi valorificat, membrii structurii infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate. Totul s-ar fi petrecut în câteva luni, din februarie până în prezent. "Astfel, o parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a asigura procurarea cantităţilor de ţigarete din țara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie și autoturisme de teren. Țigaretele de contrabandă ar fi fost transportate peste frontiera verde cu autoturismele de teren până la locul de depozitare, situat în apropiere de graniţă, în comuna Oancea, la domiciliile unora dintre membri, până a doua zi când era organizat transportul acestora către beneficiar", explică surse din rândul anchetei. Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a prelua cantităţile de ţigarete din spaţiile de depozitare şi de a asigura, în calitate de antemergători cu propriile autovehicule, transporturile către beneficiar. După efectuarea transporturilor de ţigări, membrii grupării ar fi încercat să vândă unele dintre autovehiculele utilizate. La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane. Printre suspecți s-ar afla și un polițist de frontieră, prins cu un transport de țigări chiar înainte de instituirea stării de urgență.

Citit 4320 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 17:04

1 comentariu

 • postat de Jean
  Joi, 28 Mai 2020 22:39
  5.102.0.***
  Părerea mea e că mai toți polițiștii sunt implicați în traficul ăsta de țigări. Nu se mai satură la ce salarii imense au și viitori tineri pensionari speciali. Legislația trebuie inasprita și să le dea de la 15 ani pușcărie în sus lacomilor lor ăstora de polițiști.
  2
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.