Şedinţă cu surprize la Consiliul Local. Au votat, în secret, mai mulţi aleşi decât avem

Şedinţă cu surprize la Consiliul Local. Au votat, în secret, mai mulţi aleşi decât avem
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În vreme ce preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, a transmis în direct, pe pagina sa publică de Facebook, toate şedinţele care au avut loc din momentul în care, din cauza pandemiei s-a impus distanţarea socială, abia joi, 28 mai, a putut fi urmărită live prima şedinţă a Consiliului Local. Întrunirea desfăşurată on-line şi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi a adunat, în doar câteva ore, peste 4.100 de vizualizări, dar a oferit şi momente inedite. Conform aplicaţiei, la unul dintre proiectele votate s-au înregistrat mai multe voturi decât consilieri locali erau, în acel moment, conectaţi. Iar la reluarea votului, s-au înmulţit nu numai voturile, ci şi consilierii!

S-a întâmplat la primul dintre proiectele de hotărâre care au impus votul electronic secret. Este vorba despre proiectul cu numărul 51 pe ordinea de zi, privind aprobarea componenţei comisiei de evaluare/licitaţie pentru concesionarea bunurilor proprietate publică sau privată a Municipiului Galaţi, aflate în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Zonei Libere Galaţi".

Consilierilor li s-a explicat procedura de vot electronic secret, au fost de acord cu ea, apoi au pus în practică operaţiunea. S-a anunţat că au fost consemnate 26 de opţiuni de vot.

Toate bune şi frumoase numai că Oana Iurescu, consilier local PMP a cerut cuvântul pentru a protesta susţinând că nu a votat: "Vă rog frumos, eu nu am votat nici nu, nici da! Să-mi spuneţi de unde aveţi 26 de voturi!" De altfel, şi la proiectul anterior fuseseră înregistrate 25 de voturi.

I s-a explicat că aplicaţia a contabilizat automat 26 de voturi, dar, fiind secrete, nu se poate spune cine a votat şi cine nu!

Consilierul local PNL Onuţ Atanasiu a întrebat dacă nu cumva au avut acces la sistemul de vot şi alte persoane decât aleşii. A primit asigurări că numai aleşii locali au acces, nu ar fi putut vota altcineva în locul lor. Mai în glumă, mai în serios, s-a dat vina pe „5G”.

La finalul şedinţei, înainte de se trece la punctul „Diverse”, a fost readusă în discuţie situaţia proiectului cu numărul 51.   

"Votul este neclar. Au ieşit mai multe voturi decât consilieri erau prezenţi. Doamna Iurescu spune că nu a votat. Înseamnă că altcineva a votat în locul ei”, s-a auzit înainte ca transmisiunea pe Facebook să fie oprită.

Conform datelor noastre, votul la proiectul 51 a fost reluat, dar au fost contabilizate 28 de voturi, deși actualul Consiliu nu are decât 27 de aleşi. Absurd, dar adevărat!

Ulterior, Primăria municipiului Galaţi a revenit pe Facebook cu următoarea precizare:  „Ca urmare a unor informații eronate vehiculate în spațiul public, Primăria municipiului Galați precizează că în ședința Consiliului Local de astăzi, care s-a derulat on-line, au apărut unele probleme tehnice din cauza conexiunilor individuale la internet. La solicitarea consilierilor locali, s-a revenit asupra unui punct de pe ordinea de zi pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la corectitudinea exprimării votului. Este vorba despre punctul 51 la care s-au înregistrat în total 22 de voturi, dintre care 14 pentru și 8 împotrivă, proiectul fiind adoptat”.

Media

Sedinta Consiliului Local (28.05.2020)

Posted by Primaria Municipiului Galati on Thursday, May 28, 2020
Citit 2235 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 21:58

2 comentarii

 • postat de Tudor V
  Vineri, 29 Mai 2020 09:31
  89.136.0.***
  Unii mai ”catolici decat Papa”! Sa porti masca (da este spatiu inchis), cand esti singur in incapere, la o intrunire on-line, este ca si in cazul in care premierul sustine (cu masca de rigoare) un comunicat de presa (in direct), dar este singur cu operatorii tv, aflati la cel putin 5-6 metri! Pare simplu ”loby” in favoarea comerciantilor de masti!
  Cat despre numaratoarea voturilor, se pare ca este necesara cat mai urgent modificarea Constitutiei si o norma legala, care sa instituie obligativitatea testarii ”alesilor”, cu specificarea nivelului minim de IQ, studii absolvite, limbi straine, test psihologic etc! Iar in CV sa fie trecute obligatoriu rudele, afinii si alte personalitati ce pot da relatii despre cel ”ales” (cum a promovat deputatul ”Mitraliera Radulescu” ot psd)!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Vineri, 29 Mai 2020 06:02
  89.136.7.***
  Uite-așa se demonstrează că și alegerile locale, parlamentare etc. se fraudează!
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.