I-a văzut cineva pe hoţii care au furat de la ”Viaţa liberă”?

I-a văzut cineva pe hoţii care au furat de la ”Viaţa liberă”?
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Hoţii lovesc oriunde, oricând şi fură orice. Nu este o problemă nouă şi nici nu va dispărea vreodată. Noi, ca jurnalişti, am scris de-a lungul timpului despre sute sau poate chiar mii de cazuri de furt, unele rezolvate, altele rămase cu autori necunoscuţi. Unele dintre aceste cazuri ne-au fost semnalate chiar de păgubiţi, iar prin intermediul ziarului au primit ajutor în recuperarea bunurilor. Noi, jurnaliştii „Vieţii libere”, am fost mereu alături de cititorii noştri şi am încercat, în limita posibilităţilor noastre, să le oferim o mână de ajutor. De data aceasta a venit rândul nostru să cerem ajutorul cititorilor. Şi asta pentru că sediul „Viaţa liberă” a fost prădat de hoţi.

Întregul incident a fost surprins de camerele de supraveghere, tocmai de aceea sperăm că vom reuşi, cu ajutorul cititorilor, să îi identificăm pe cei care au furat mai multe bunuri din curtea instituţiei. Ajutorul este cu atât mai important, cu cât şi poliţiştii încearcă să îi identifice, înainte ca aceştia să lovească din nou.

Mai mult decât atât, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că cei care au dat lovitura, trei la număr, sunt cu ceva experienţă. Asta reiese din faptul că au testat terenul cu o seară înainte, iar de furat, au furat a doua zi, dis de dimineaţă. Dacă se vor recupera sau nu bunurile sustrase, printre acestea fiind mai multe piese de la utilajele care se aflau în curtea exterioară, rămâne de văzut. Dar incidentul ne obligă să ne luăm mai multe măsuri de protecţie. Iar asta înseamnă că vom fi nevoiţi să ne înălţăm gardurile şi să facem în aşa fel încât accesul persoanelor cu intenţii necurate să fie cât mai dificil. Trebuie să recunoaştem că acest lucru nu ne este chiar pe plac, „Viaţa liberă” fiind o instituţie deschisă pentru public, un loc unde fiecare cetăţean s-a putut simţi ca acasă atunci când a venit să îşi rezolve o problemă. Noi vom rămâne la fel de deschişi pentru cititorii noştri, chiar dacă vom schimba aspectul sediului în care lucrăm, astfel încât, pe timpul nopţii şi în afara programului de lucru, clădirea şi bunurile să fie în siguranţă.

Aşadar, cei care ne pot da relaţii despre persoanele care ne-au determinat să luăm aceste decizii ne pot contacta la numărul 0372-363600. Dacă informaţiile oferite vor duce la identificarea suspecţilor, „Viaţa liberă” va oferi şi o recompensă.

Citit 2276 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.