Au venit permisele pentru pescari!

Au venit permisele pentru pescari!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

- De joi, 11 martie, la AJVPS Galaţi se eliberează actele pe 2010 * S-au creat facilităţi pentru obţinerea vizei pentru apele de frontieră *

Au venit permisele de pescuit, asta a fost una dintre veştile bune pentru pescarii sportivi gălăţeni. Automat însă, trebuie să facem precizarea că vestea aceasta ar fi trebuit să vină încă înainte de începutul anului în curs.

Permisele au ajuns şi în acest an cu o întârziere (ne)permisă, de trei luni de zile, pentru că, în virtutea unui prost obicei, care trenează de câţiva ani buni, cei de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA),  în virtutea deja consacratei birocraţii de sorginte românească, nu-şi fac treaba la timp.

Dar, mai bine mai târziu decât niciodată! „În cele din urmă, eforturile, insistenţele conducerii Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România, precum şi ale  noastre, s-au finalizat cu emiterea de către ANPA a mult-aşteptatelor permise de pescuit sportiv pentru 2010”, precizează dr.ing. Vladimir Talpeş, directorul Asociaţiei Judeţene de Pescuit Sportiv Galaţi.

„În răstimpul scurs de la începutul anului, pescarii sportivi, chiar dacă nu au avut permisele cu pricina, n-au fost împiedicaţi să meargă la pescuit. De acum încolo, însă, recomandarea noastră este ca membrii noştri pescari sportivi să vină la sediul asociaţiei şi să-şi ridice documentele la care au dreptul”.

„Trebuie precizat, în acelaşi timp, că pentru obţinerea  vizei de acces în apele de frontieră, membrii pescari sportivi ai AJVPS Galaţi beneficiază în acest an de unele facilităţi. Ce trebuie să facă? Să înceapă cu începutul, adică să se prezinte la sediul nostru pentru a putea fi făcute demersurile necesare”, a mai spus Vladimir Talpeş.

Comisarul şef Didel Bădărău, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie al Judeţului Galaţi, ne-a asigurat că „vor fi luate măsurile organizatorice necesare, astfel încât aceste vize să fie emise în mod operativ”.

„Îi înţelegem pe pescari, le înţelegem pasiunea şi graba în a-şi obţine toate avizele necesare, astfel încât şi noi vom face tot ceea ce putem pentru a veni în întâmpinarea lor”.

Aşadar, deşi mai greu, sezonul de pescuit din acest an începe să se aşeze în matca lui normală. Deocamdată, vremea rea încă îşi mai face de cap, dar va veni şi vremea când vă veţi lua undiţele la spinare şi veţi merge pe malul Dunării fluviului, al râurilor şi bălţilor.

Citit 834 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.