Explicaţii neconvingătoare din partea Prefecturii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fără să îşi propună să polemizeze la nesfârşit cu reprezentanţii Prefecturii, Societatea Jurnaliştilor Dunărea a Jos transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, un punct de vedere.

Reamintim că pe 3 martie, accesul presei a fost restricţionat la Prefectură, acolo unde reprezentantul Guvernului în teritoriu se întâlnea cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa, Liu Zengwen.

După ce jurnaliştii au protestat faţă de această decizie a prefectului, s-a explicat că incidentul s-a produs din vina organizatorului evenimentului, adică a lui Marian Filimon, preşedintele Asociaţiei de Prietenie România-China din Galaţi.

„În primul rând, îi mulţumim doamnei purtător de cuvânt a Prefecturii Galaţi pentru că a oferit opiniei publice aceste explicaţii. Este logic ca purtătorul de cuvânt să apere imaginea instituţiei pe care o serveşte şi ne exprimăm foarte bunele aprecieri pentru activitatea doamnei Petrica Paţilea Crângan în calitatea sa de purtător de cuvânt al Prefecturii Galaţi”.

„Facem precizarea că avem mari rezerve faţă de explicaţiile ce ne-au fost oferite de Prefectura Galaţi. Nu putem accepta nici învinovăţirea purtătorului de cuvânt, nici ipoteza că vina ar aparţine filialei Asociaţiei de Prietenie România China de la Galaţi”.

„Indiferent cine ar fi făcut invitaţia, vizita oficială la Galaţi a unui demnitar guvernamental ori a unui ambasador este un eveniment ce trebuie să fie gestionat de conducerea instituţiei ce reprezintă Guvernul României în teritoriu, respectiv Prefectura Galaţi”.

„Dacă organizaţia care a lansat invitaţia, în speţă filiala Asociaţiei de Prietenie România-China, a comis vreo greşeală organizatorică, conducerea Prefecturii Galaţi era cea care trebuia să corecteze eroarea, cu rigoarea ce trebuie să caracterizeze funcţionarea unei instituţii guvernamentale”, se arată în comunicatul de presă semnat de preşedintele Societăţii Jurnaliştilor Dunărea de Jos, Ticu Ciobotariu. 

Acesta a solicitat Prefecturii „să rezolve concret, nu prin emiterea unui comunicat” şi problema accesului pe uşa principală a clădirii, pe unde nu au voie să intre decât delegaţiile oficiale, deşi aici a fost montată o rampă specială pentru accesul persoanelor cu handicap.

„În primul rând, nu am primit un răspuns la întrebarea de ce, după 20 de ani în care accesul publicului în Palatul Prefecturii s-a făcut pe uşa principală, de trei luni această uşă a devenit un fel de ˝Arc de Triumf˝ al Galaţiului, destinat numai delegaţiilor oficiale şi eventualilor eroi, în timp ce locuitorii municipiului şi judeţului Galaţi, care au probleme de rezolvat la Prefectură, trebuie să intre pe uşa din dos”.

„Nu sunt credibile nici explicaţiile oferite în legătură cu accesul persoanelor cu handicap în Prefectura Galaţi”.

„Spre exemplu, de unde să ştie persoanele cu handicap că trebuie să caute şi să apese un buton de sonerie, ca să vină jandarmii de la intrarea laterală la intrarea principală, din moment ce nici joi, 11 martie, la ora 14, la rampa automată nu exista vreo etichetă care să indice butonul soneriei şi modul de acţiune  a dispozitivului de jandarmi?”.

Citit 585 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.