Calea ferată, topită în curte şi vândută la fier vechi

Calea ferată, topită în curte şi vândută la fier vechi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Mai multe imobile din municipiul Tecuci și sediul unei societăți comerciale din municipiul Bârlad au fost percheziţionate de polițiștii de la Transporturi, în urma repetatelor sesizări venite din partea CFR cu privire la furturi în serie care pun în pericol grav siguranță feroviară. Hoţii sunt bănuiţi că au topit şi vândut peste o tonă de cupru din componentele furate, la descinderi fiind descoperite mai multe ustensile folosite la procesul de sustragere, dezmembrare şi prelucrare. 

Percheziţiile de marţi ale poliţiştilor de la Transporturi în zona Tecuciului vin la câteva zile după alte descinderi care au vizat grupuri de infractori specializaţi în devalizarea repetată a infrastructurii feroviare. Anchetatorii au avut indicii clare asupra preocupărilor membrilor grupului de hoţi, mai ales după ce au descoperit unde ajungeau componentele furate sau anumite părţi ale acestora: în centre de colectare din judeţele vecine, Vaslui şi Vrancea. La percheziţiile care au vizat mai multe imobile din municipiul Tecuci au fost găsite ustensile folosite la dezmembrarea componentelor sustrase de la căile ferate şi la extragerea metalelor care se vând scump la centrele de colectare. 

"Au fost ridicate un cuptor artizanal folosit la topirea de cupru și aluminiu, 490 de kilograme de fire de cupru de diverse diametre, documente de predare a diverse cantități de cupru, aproximativ 1.000 de kilograme, la un centru de achiziții de deșeuri neferoase din județul Vrancea, obiecte folosite la secționarea cablurilor sustrase, respectiv topor, foarfece de tip gura de lup, documente financiar contabile privind achiziții de cantități de cupru, de la sediul societății comerciale din municipiul Bârlad", a precizat SRPT Galați printr-un comunicat remis la finalul percheziţiilor.

Toate bunurile găsite au fost ridicate pentru cercetări şi vor servi drept mijloace de probă în cadrul dosarului penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti. Pe lângă acestea, cu anchetatorii au plecat şi mai multe persoane, sub escortă, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere. Suspecţii au fost duşi la sediul Parchetului şi la Poliţia Transporturi, pentru audieri. Toţi sunt cercetaţi în libertate, pentru un prejudiciu estimat, la acest moment, la suma de 35.000 de lei. 

Citit 2263 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.