Nu există bani pentru a dubla acum alocaţiile

Nu există bani pentru a dubla acum alocaţiile

Se caută soluții de compromis
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, 16 iulie 2020, că nu există resursele financiare pentru dublarea alocaţiilor, dar va fi căutată o soluţie, pentru ca alocaţiile să crească în acest an.

"Vom găsi o soluţie împeună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar, sigur, nu la dublarea imediată, pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile".

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizarea Guvernului privind dublarea alocaţiilor. "Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art. I pct.1 din Legea nr. 14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate", a transmis CCR.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban, după ce CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate a Guvernului privind amânarea dublării alocaţiilor, precizând că, dacă la 1 august alocaţiile nu vor fi dublate, PSD va depune moţiunea de cenzură.

Citit 1048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:30

2 comentarii

 • postat de petru Vineri, 17 Iulie 2020 10:00 85.186.165.*** Link la comentariu
  2
  7

  Acest Guvern este cel mai habarnist din toate timpurile, ever.
  Nu a atacat la CCR legea prin care s-au dublat alocatiile de stat pentru copii, pe care Iohanis a promulgat-o in ianuarie, dar a atacat legea prin care s-a respins OUG pentru amanarea punerii in aplicare a legii, invocand faptul ca nu s-a indicat sursa de finantare.
  Acum reprezentantii guvernului critica furibund CCR sustinand ca decizia respectiva este gresita. Ori nu aceasta lege trebuia contestata la CCR, pentru ca evident nu sunt motive de neconstitutionalitate, pentru a amana plata majorata a alocatiilor pentru copii, ci chiar legea de majorare, daca considerau ca neindicarea sursei de finantare este motiv de neconstitutionaliate. Asa ca sa va fie de bine.

  Raportează
 • postat de Pixi Vineri, 17 Iulie 2020 06:48 5.13.188.*** Link la comentariu
  0
  10

  Bine ca s-au gasit bani pt. marirea "alocatiilor" securistilor...

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro