Copiii singuri, victime sigure pe şosele

Copiii singuri, victime sigure pe şosele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi copii, de 11 şi respectiv 12 ani, au ajuns la spital după ce au fost loviţi de maşini. Poliţiştii spun că minorii au fost cei care au încălcat reguli elementare de circulaţie. Într-unul dintre cazuri, şoferul care a lovit nu avea permis şi a fugit de la locul accidentului.

Minorii lăsaţi singuri pe stradă sunt expuşi unor pericole mari în trafic, chiar dacă ar trebui, la anumite vârste, să deprindă anumite reguli elementare de circulaţie. Nerespectarea acestora au dus, în interval de câteva ore, la producerea a două evenimente în care răniţi au fost copii, ambele cazuri fiind înregistrate în mediul rural.

Unul dintre accidente l-a avut ca protagonist pe un băieţel de 11 ani care mergea pe mijlocul drumului de la intrarea în satul Toflea. A fost acroşat de un autoturism, al cărui şofer nu a rămas să vadă ce s-a întâmplat cu copilul, ci şi-a văzut de drum, mai departe.

"Minorul a suferit vătămari corporale uşoare și a fost transportat la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, pentru investigații de specialitate suplimentare. Din primele cercetări, a rezultat vinovaţia pietonului minor, care se deplasa pe partea carosabilă, în pofida faptului că drumul era prevăzut cu trotuar", a precizat ag. şef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

De răspundere nu va scăpa totuşi nici şoferul, identificat la scurt timp de poliţişti, în persoana unui bărbat de 40 de ani. Acesta nu avea permis de cobducere, fiind acum cercetat penal pentru lipsa carnetului, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă.

Accident pe bicicletă

O fetiţă de 12 ani a suferit un astfel de accident pe un drum judeţean din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni. Copila se deplasa pe bicicletă şi, în momentul în care a vrut să schimbe direcţia de mers, nu s-a asigurat şi a fost lovită în plin de un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani. Copila a fost dusă la spital, la Tecuci, unde a fost supusă mai multor investigaţii, dar nu a rămas internată. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, urmând a stabili toate circumstanţele care au contribuit la producerea evenimentului.

Citit 2840 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.