Terapia intensivă mobilă, funcțională, dar fără personal

Terapia intensivă mobilă, funcțională, dar fără personal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unitatea de terapie intensivă mobilă, trimisă de la București la Galați în noaptea de 13 iulie, are nevoie de personal ca să poată funcționa. Conform oficialilor gălățeni, ar fi nevoie de 15 asistente și 15 infirmiere, care să deservească această unitate mobilă.  Pregătirea unității a necesitat mult timp, fiind nevoie de racorduri la apă și canalizare, dar și la stația de oxigen.

”Ne bucurăm și salut decizia domnului Raed Arafat de a trimite la Spitalul Județean o unitate mobilă ATI, este un lucru  extraordinar. A trebuit să facem racorduri de oxigen, la apă, la canalizare, să mai aducem câteva, cel puțin două containere, pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime. Din punct de vedere  al utilităților, noi ne-am îngrijit să avem absolut tot ce îi trebuie, i-am rugat pe cei de la ISU să monteze corturi până vin containerele. Vom folosi unitatea dacă va crește numărul de cazuri, dar atunci va fi nevoie de suplimentare cu personal medical. Eu am încredere și cred că domnul ministru al sănătății și DSP ne vor susține cu personal medical pentru unitatea mobilă ATI. Din ceea ce ne-au spus specialiștii din ATI, ar fi nevoie de cel puțin 15 asistente și 15 infirmiere”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Conducerea Spitalului Județean recunoaște că are nevoie de unitatea mobilă, dar că este nevoie și de personal ca aceasta să funcționeze. ”Am trimis zece adrese la DSP și la minister pentru a ne ajuta cu personal. Spitalul de Pediatrie ne va ajuta cu trei asistente ATI. Și Centrul de Transfuzii ne va trimite o asistentă, dar nu este suficient”, ne-a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean Galați.

Citit 1798 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.