Fonduri europene pentru încă două blocuri din Galați

Fonduri europene pentru încă două blocuri din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Blocurile C4, de pe strada Stadionului nr. 12, şi CL3, din strada Armata Poporului nr. 6, intră pe lista imobilelor ce vor fi anvelopate cu bani europeni. Contractul de finanțare europeană pentru creșterea performanței energetice a fost semnat ieri.

Valoarea totală a proiectului este de 2.375.868 de lei (500.000 de euro) și are o asistența financiară nerambursabilă de 1.424.455 de lei. Conform unui comunicat de presă transmis redacţiei, perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 12 luni.

"În cadrul proiectului, se vor face lucrări de izolare termică pe suprafața exterioară a fațadelor, izolarea parterului clădirii cu polistiren extrudat ignifug, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC cu geam termoizolator triplu, închiderea balcoanelor cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant. Vor mai fi înlocuite ușile de acces din exterior cu unele din PVC, echipate cu dispozitiv de autoînchidere. Proiectul presupune și izolarea planșeului peste subsol, sub spațiile locuite, cu polistiren expandat ignifug și schimbarea lămpilor de iluminat existente pe casa scării cu lămpi de iluminat tip LED", transmite Biroul de presă al Primăriei Galați.

Citit 2809 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 August 2020 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.