UPDATE. Efectele neașteptate ale pandemiei. Un cartier întreg, asurzit de mașina unor bolnavi de COVID

UPDATE. Efectele neașteptate ale pandemiei. Un cartier întreg, asurzit de mașina unor bolnavi de COVID
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Coșmarul gălățenilor chinuiți de alarma unei mașini parcate în vecinătatea blocului B 14 din Micro 17 a luat sfârșit, după mai bine de 24 de ore. Situația nu se încadrează în vreun tipar, câtă vreme autoturismul fusese lăsat acolo de o persoană care, fiind probabil depistată pozitiv la testarea pentru COVID la Spitalul Județean, nu a mai putut pleca din spital ca să o mute. Mai mult, omul a fost transferat la Spitalul CFR. Așa au ajuns polițiștii chemați să rezolve problema să recurgă la soluții ”neomologate” pentru a da de proprietar și a-i aduce la cunoștință că sistemul de alarmă al SUV-ului a luat-o razna și că trebuie neapărat redus la tăcere, întrucât tulbură grav liniștea publică.

”Colegii noștri de la Secția 3 Poliție Locală au reușit să afle numărul de telefon al proprietarului mașinii, care este internat în spital, au luat legătura cu el, iar acesta l-a trimis pe fiul său, de la Ivești, să ia mașina din parcare”, ne-a explicat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați. Chiar dacă singura lui vină a fost că a lăsat mașina în parcarea unui bloc, fără să prevadă că nu o va putea lua prea curând și cu atât mai puțin că alarma va ajunge să asurzească un cartier întreg, proprietarul mașinii va fi sancționat pentru tulburarea liniștii publice. Poliția Locală a anunțat că îi va aplica o sancțiune al cărei cuantum poate varia între 200 și 1.000 de lei.


Situație cu totul enervantă pentru sute de oameni care locuiesc la blocurile din vecinătatea Spitalului Județean. De marți după amiază, toată noaptea care a urmat și a doua zi, gălățenii care locuiesc la blocurile din vecinătatea unității medicale au fost terorizați, la propriu, de alarma unui Jeep staționat în parcarea aferentă blocului B 14, în Micro 17.

Zgomotul asurzitor, pornit din nu se știe ce cauze, ar fi trebuit să înceteze dacă, în mod normal, proprietarul vehiculului ar fi oprit alarma, numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Pentru acest motiv, oamenii au cerut ajutorul poliției. Agenții de la Poliția Locală și mai apoi cei de la Secția 3 a Poliției Județene s-au perindat pe lângă mașina zgomotoasă, încercând la fața locului să afle cui aparține. Abia după verificări în bazele de date, s-a aflat că mașina ar fi a unei femei care nu este din localitate și care, mai mult, ar avea domiciliul într-o comună vizată de măsuri restrictive în contextul pandemiei. 

”În urma verificărilor, s-a stabilit identitatea proprietarului, este vorba despre o doamnă cu domiciliul în comuna Ivești. În aceste condiții, urmează ca polițiștii Secției 3 din cadrul IPJ Galați să ia legătura cu postul de poliție din Ivești pentru identificarea persoanei”, ne-a declarat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați. 

Cât timp au durat însă procedurile, nefericitele victime ale poluării fonice de la alarma mașinii au fost nevoite să îndure în continuare zgomotele care ba porneau, ba se opreau. Mai mult, verificările ulterioare făcute de polițiști au scos la Iveală că nu proprietara mașinii lăsase SUV-ul acolo, ci alte două persoane, care figurează ca internate la Spitalul CFR, fiind diagnosticate cu COVID-19.  Este de presupus că oamenii au venit cu mașina la Spitalul de Urgență, unde au fost testați, confirmați și ”reținuți” pentru internare, nemaiavând cum să ajungă la mașină ca să o mute. Până la găsirea soluției pentru a deschide mașina și de a opri sistemul de alarmă, victimelor atacului fonic nu puteau decât spera ca bateria mașinii să se descarce și astfel să se pună capăt coșmarului auditiv care i-a chinuit 24 de ore. Cazul nu este singular în zonă, multe mașini dintre cele parcate peste noapte în spațiile amenajate aferente străzii Oltului (alveolele fiind mai mici decât lățimea unei mașini obișnuite) având alarmele setate defectuos, astfel încât ele pornesc dacă doar trece o altă mașină pe lângă ele cu viteză mare. Evident, dacă proprietarul este în proximitate, el aude și remediază situația. Dar, în cazul de mai sus, să parchezi mașina într-o parcare rezidențială și să dispari este o chestiune care ar trebui să se lase cel puțin cu o amendă pentru disturbarea ordinii și liniștii publice.

Citit 8141 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2020 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.