Alţi patru gălăţeni infectaţi cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore

Alţi patru gălăţeni infectaţi cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Numărul deceselor pe fondul infectării cu COVID -19 creşte la Galaţi. Dacă la raportarea de pe 22 octombrie, spitalele anunţau decesul a trei pacienţi, vineri, 23 octombrie, cifra a crescut cu încă patru. A scăzut, în schimb, numărul celor nou infectaţi, precum şi cel al persoanelor declarate oficial vindecate. Din păcate, însă, numărului pacienţilor aflaţi în stare gravă, internaţi la ATI, aproape s-a dublat.

Galaţiul păşeşte în ultimul weekend din octombrie într-un trend ascendent la capitolul cazuri grave şi decese pe fondul pandemiei. Statistica infectărilor noi, deşi se menţine relativ constantă, este dată peste cap de cea a deceselor, în creştere de la o zi la alta.

Dacă 59 de gălăţeni au primit vestea, la prima testare, că sunt purtători ai virusului, patru dintre cei deja internaţi şi a căror stare de sănătate s-a degradat progresiv, au pierdut lupta.

Alţi trei bolnavi au fost declaraţi pozitivi la retestare, iar 87 de pacienţi, cu aproape 40 mai puţini decât în ziua precedentă, au primit vestea bună că sunt, oficial, vindecaţi.

Pe paturile spitalelor din judeţ se află în prezent 231 de persoane infectate cu COVID-19, nouă dintre acestea, a căror stare este gravă, aflânduse la Terapie Intensivă.

În acest moment, în judeţul Galaţi sunt izolate la domiciliu 60 de persoane, 841 aflându-se în carantină, iar alte 235, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pademiei, în judeţ au fost făcute 46.404 teste, rezultatele fiind pozitive pentru 5.669 de persoane. 4.691 dintre acestea s-au vindecat, iar 198 au decedat, majoritatea din cauza complicaţiilor survenite pe fondul unor afecţiuni cronice preexistente.

Citit 2709 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.