Raid la hoții de energie electrică din Movileni

Raid la hoții de energie electrică din Movileni
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Opt echipe de control, formate din câte doi electricieni din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, Structura Regională Galați, împreună cu trei reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o acțiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea sustragerii de energie electrică în localitatea Movileni, informează SDEE Galați.

Acțiunea urmărit și ”stoparea fenomenului de vandalism asupra echipamentelor aflate în proprietatea SR Galați, cât și eliminarea actelor de violență asupra colegilor noștri din teren”.

În urma verificărilor efectuate la 27 locuri de consum, au fost identificate șase imobile care erau racordate direct la rețeaua de joasă tensiune, fără a deține contract de furnizare a energiei electrice. Conductoarele legate clandestin au fost dezlegate și au fost întocmite note de constatare pentru sustragere de energie electrică. În toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice, sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Muntenia Nord se constituie parte civilă în instanță pentru recuperarea întregului prejudiciu (energie electrică + costurile branșamentelor deteriorate).

”Pentru utilizatorii care folosesc instalații improvizate, cu ajutorul cărora se conectează ilegal la rețea, există în permanență riscul de electrocutare și incendiu. Aceste intervenții neautorizate asupra rețelelor de distribuție a energiei electrice duc la supraconsum și sunt, de cele mai multe ori, cauza apariției unor deranjamente colective. Din această cauză sunt afectați și cetățenii de bună credință, care respectă legislația în vigoare”, precizează SDEE Galați.

Citit 7355 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2020 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.