Cutremur la Garda de Mediu

Cutremur la Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şefii de la Garda de Mediu au intrat în preaviz de 20 de zile. Printr-un ordin semnat de către ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şefii comisariatelor regionale de mediu, dar şi cei ai gărzilor judeţene de mediu îşi vor părăsi posturile ca urmare a modificărilor apărute în structura Gărzii Naţionale.

Mai exact, după cum se arată în acel preaviz, actualii coordonatori ai comisariatelor regionale vor deveni comisari regionali, urmând ca şefii gărzilor judeţene să se numescă prim-comisari.

Cel mai probabil, în acest interval de 20 de zile stabilit de către minister se va organiza un concurs pentru ocuparea noilor funcţii.

Şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu (FOTO), a confirmat primirea acestui ordin, fără să facă şi alte comentarii.

El a susţinut însă faptul că, probabil, se va pregăti şi va participa la acel concurs pentru ocuparea funcţiei de prim-comisar la Galaţi.

Precizăm faptul că acest ordin de ministru prin intermediul căruia se anunţă un cutremur la vârf în cadrul Gărzii era anticipat de o Hotărâre de Guvern, cu numărul 112 din 2009 care stabilea că şefii Comisariatelor şi cei a Gărzilor Judeţene de Mediu vor căpăta, pe lângă atribuţiile de coordonare, şi pe cele de control, ale unui simplu comisar.

Dincolo de toate acestea trebuie spus însă că în anumite judeţe aceste instituţii păstrau încă echipe de coordonare instalate de vechiul guvern.

Tocmai de aceea nu este exclus ca ordinul să nu vizeze neapărat o restructurare, ci mai degrabă o chestiune care ţine de politică şi de algoritmul funcţiilor publice.

Citit 1963 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.