Pacientă cu oase rupte de-o lună

Pacientă cu oase rupte de-o lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-unul dintre paturile secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă, trupul firav al unei femei abia se zăreşte de sub pături. Deşi are doar 54 de ani,  pare cu trei decenii mai bătrână, este lipsită de vlagă şi abia vorbeşte.

Nici să ofteze nu mai are putere. Pacienta este din Ghidigeni şi a fost transportată la Galaţi cu ambulanţa, cu mâna şi piciorul frânte.

Ceea ce i-a uimit până şi pe medici este că fracturile ei sunt vechi de câteva săptămâni, vreme în care oasele aproape că i s-au sudat la loc, dar sunt atât de strâmbe că nu se poate folosi de ele.

„A fost internată o doamnă care în urmă cu o lună şi-a rupt oasele lungi. Are o ruptură de femur şi o fractură de braţ care sunt vicios consolidate, deci femeia nu se poate servi cu aceste membre sudate defectuos”.

„A stat la pat şi probabil că, neputându-se mişca, a făcut pe ea, drept pentru care au apărut escare, rosături până la os şi răni pe spate”.

„Această fiinţă, în halul în care este, ne-a fost livrată după o lună. Interesant este că totuşi comuna Ghidigeni se află în ţara numită România şi are Primărie, Poliţie, ar trebui să aibă preot, ar trebui să existe o gură a satului, o opinie publică”.

„Din păcate nu există nimic, există Spitalul Judeţean unde acest semicadavru va fi îngrijit”, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, directorul de imagine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Aproape în şoaptă, mişcându-şi rar buzele, femeia şi-a spus necazul din pricina căruia zace cu oasele frânte. Susţine că a fost lovită duminică de unul dintre cei doi fii ai săi care obişnuieşte să o bată frecvent.

Povestea ei nu se prea potriveşte însă cu informaţiile obţinute de poliţişti în primele verificări.

Potrivit Cristinei Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, femeia din Ghidigeni a fost transportată la spitalul gălăţean în urma unei solicitări făcute de către concubinul acesteia care se pare că o îngrijea. 

După cum a mai precizat reprezentanta IPJ Galaţi,  femeia nu a declarat niciodată că ar fi fost agresată.

Poliţia efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări a ajuns femeia la spital şi cine este de fapt vinovat pentru oasele ei rupte.

Citit 1348 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.