Campanie europeană dedicată prevenirii afecţiunilor musculoscheletice

Campanie europeană dedicată prevenirii afecţiunilor musculoscheletice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Săptămâna Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, desfășurată în perioada 19-23 octombrie, a abordat tema prevenţiei afecţiunilor musculoscheletice de origine profesională, una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate asociate muncii, în Europa, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.

Aproximativ trei din cinci lucrători din Uniunea Europeană se plâng de afecţiuni musculoscheletice de origine profesională (AMS), potrivit datelor din cel de al şaselea Sondaj european privind condiţiile de muncă. Acestea reprezintă deteriorări ale mușchilor, articulaţiilor şi tendoanelor, care sunt cauzate sau agravate în primul rând de muncă sau de efectele mediului de lucru imediat.

Cele mai frecvente AMS de origine profesională sunt durerile de spate şi durerile resimţite în membrele superioare. Afecţiunile musculoscheletice de origine profesională reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale incapacităţii de muncă şi ale concediilor medicale, fiind şi boala profesională cel mai frecvent recunoscută în ţări precum Franţa, Italia şi Spania. În mod inevitabil, acest lucru reduce calitatea vieţii şi capacitatea de muncă a oamenilor.

ITM Galaţi a participat cu două lucrări ştiinţifice, prezentate de inspectorii de muncă, la webinarul "Locurile de muncă sănătoase îţi fac sarcina mai uşoară!", dedicat "Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă", eveniment organizat de ITM Prahova, în parteneriat cu Inspecţia Muncii, Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti şi platforma ssm.ro.

Citit 1393 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.