×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

”Olimpiadele ne ţin în priză pentru a deveni mai buni”

”Olimpiadele ne ţin în priză pentru a deveni mai buni”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 500 de elevi olimpici şi părinţii lor au trimis la Ministerul Educaţiei un memoriu prin care solicită găsirea unor soluţii, astfel încât să se poată susţine olimpiadele şi în condiţii de pandemie. De asemenea, a fost deschisă o petiţie online, care poate fi semnată pe https://www.petitieonline.com/sustinerea_competiiilor_i_olimpiadelor_colare_pe_diferite_scenarii?s=78764613&utm_source=whatsapp.

Printre semnatari se numără şi olimpici gălăţeni, unul dintre ei fiind Daria Teodora Hărăbor, care a fost de mai multe ori medaliată la internaţionala de Astronomie. 

"Cred că e, în primul rând, o decizie pripită. Ei au suspendat concursurile cu trei luni înainte de a începe organizarea lor. Pentru mine, colegii şi prietenii mei olimpici din alte judeţe, aceste competiţii sunt importante pentru că ne ţin în priză ca să devenim mai buni. Eu recunosc că nu aş fi lucrat chiar atât de mult, dacă nu ar fi fost olimpiadele. Olimpiadele sunt locul în care te afirmi, dar şi ţi se confirmă faptul că eşti pe drumul cel bun. Un alt motiv este faptul că la CV-ul celor care îşi doresc să aplice la facultăţi din străinătate, aceste rezultate contează şi fac diferenţa între a fi acceptat şi a nu fi acceptat. Elevii români sunt printre puţinii din lume care nu pot participa la fazele internaţionale care se organizează şi este păcat. Se dă cu piciorul unor tradiţii de zeci de ani", spune Daria Hărăbor. 

Olimpica susţine reprezentanţii de la Ministerul Educaţiei nu ar trebui să-şi facă probleme cu privire la posibilele fraude, pentru că există posibilitatea conceperii unor subiecte care să pună accent pe creativitate şi pe valorificarea cunoştinţelor.

Semnatarii adresei către Ministerul Educației și Cercetării

 

Citit 3237 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:51

2 comentarii

 • postat de dragos
  Joi, 12 Noiembrie 2020 08:57
  5.2.209.***
  alo, profesorii, faceti ceva si imbunatatiti va predarea si acordati atentie si elevilor de nivel mediu si slab. pe ei trebuie sa ii ajutati sa progreseze, in primul rand.
  0
  1
  Raportează
 • postat de fost elev cu multe olimpiade si concursuri in cazier
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 11:53
  86.168.102.***
  Poate e un prilej bun pentru copii sa mai concureze si cu ei insisi, nu numai cu altii. Sunt atatea alte activitati de care se pot tine, doar creativitatea lor e limita, si nu ar fi rau sa o exploram mai mult. E aproape trist sa vezi atata suparare ca nu se mai tin niste concursuri care chiar nu sunt esentiale, desi parintii si elevii cu pricina dau de inteles ca destinele lor depind de ele. Colaborarea mai are de asteptat in scolile noastre, concurenta e la putere. Viata e despre mai mult de-atat, dar asta e greu de vazut de elevi crescuti cu cultura competitiei si parinti invatati sa se hraneasca cu rezultatele copiilor si sa le vada ca pe propriile succese.
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.