”Olimpiadele ne ţin în priză pentru a deveni mai buni”

”Olimpiadele ne ţin în priză pentru a deveni mai buni”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 500 de elevi olimpici şi părinţii lor au trimis la Ministerul Educaţiei un memoriu prin care solicită găsirea unor soluţii, astfel încât să se poată susţine olimpiadele şi în condiţii de pandemie. De asemenea, a fost deschisă o petiţie online, care poate fi semnată pe https://www.petitieonline.com/sustinerea_competiiilor_i_olimpiadelor_colare_pe_diferite_scenarii?s=78764613&utm_source=whatsapp.

Printre semnatari se numără şi olimpici gălăţeni, unul dintre ei fiind Daria Teodora Hărăbor, care a fost de mai multe ori medaliată la internaţionala de Astronomie. 

"Cred că e, în primul rând, o decizie pripită. Ei au suspendat concursurile cu trei luni înainte de a începe organizarea lor. Pentru mine, colegii şi prietenii mei olimpici din alte judeţe, aceste competiţii sunt importante pentru că ne ţin în priză ca să devenim mai buni. Eu recunosc că nu aş fi lucrat chiar atât de mult, dacă nu ar fi fost olimpiadele. Olimpiadele sunt locul în care te afirmi, dar şi ţi se confirmă faptul că eşti pe drumul cel bun. Un alt motiv este faptul că la CV-ul celor care îşi doresc să aplice la facultăţi din străinătate, aceste rezultate contează şi fac diferenţa între a fi acceptat şi a nu fi acceptat. Elevii români sunt printre puţinii din lume care nu pot participa la fazele internaţionale care se organizează şi este păcat. Se dă cu piciorul unor tradiţii de zeci de ani", spune Daria Hărăbor. 

Olimpica susţine reprezentanţii de la Ministerul Educaţiei nu ar trebui să-şi facă probleme cu privire la posibilele fraude, pentru că există posibilitatea conceperii unor subiecte care să pună accent pe creativitate şi pe valorificarea cunoştinţelor.

Semnatarii adresei către Ministerul Educației și Cercetării

 

Citit 3380 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.