Cezar Bichescu, noul city manager al Galaţiului
Foto: Marian Calestru

Cezar Bichescu, noul city manager al Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Noul city manager (administrator public) al municipiului Galaţi este conf. univ. dr. ing. Cezar Ionuţ Bichescu, aşa cum ziarul "Viaţa liberă” anunţa încă din 2 noiembrie. După city manageri ca Florin Popa, Aurel Vlaicu şi Marius Humelnicu, venirea unui universitar la Primăria municipiului Galaţi constituie o premieră. Decizia îi aparţine primarului Ionuţ Pucheanu.

Primarul Ionuţ Pucheanu a explicat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de noul city manager, ce anume l-a determinat să ia decizia de a-l aduce în echipa de la Primărie: „În primul rând expertiza cu care vine. Era nevoie de un suflu nou şi un om pe care să nu trebuiască eu să-l învăţ ce înseamnă administraţie publică. Are experienţa necesară, a implementat destule proiecte europene în cadrul Universităţii, a gestionat şi manageriat implementarea a extrem de multe proiecte de investiţii la nivelul Universităţii, deci cam ceea ce ar trebui să facă un city manager. Dacă vă uitaţi în bugetul Universităţii e aproape jumătate din bugetul Primăriei, deci dl Bichescu va trebui să-şi dubleze capacitatea de muncă, ceea ce eu sunt sigur că va face. Nu în ultimul rând, a contat relaţia personală pe care o am cu dl Bichescu, relaţie care s-a format în ultimii patru ani, în urma colaborării cu Universitatea. Mi-a lăsat impresia de un om de echipă, un om pe care mă pot baza şi care se va putea integra extrem de uşor în ansamblul gândit şi construit în ultimii patru ani”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Prorectorul pentru relații internaționale și extensiuni al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, conf. univ. dr. ing. Cezar Ionuţ Bichescu are 40 de ani şi o bogată experienţă de conducere: a fost prorector pentru activitatea economică, investiții și relații internaționale privind extensiunile universitare în UE al Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, dar şi director general al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați.

Priorităţile noului city manager

„Prioritatea mea este aceea de a identifica linii de finanţare, de a dezvolta şi a aduce cât mai mulţi bani din zona fondurilor europene pentru a degreva bugetul Primăriei. Mi-am trasat o sarcină pe care aş dori să o implementez aşa cum am făcut şi la Universitate, şi anume să venim şi cu investitori în zona Galaţiului. Pe marginea relaţiilor internaţionale pe care le-am construit în ultimii ani să punem în valoare tot potenţialul Galaţiului”, a declarat Cezar Bichescu.

Întrebat ce va face cu activitatea universitară, noul city manager ne-a declarat: „În primul şi în primul rând eu sunt cadru didactic. Activitatea didactică nu o voi lăsa, aceasta este meseria mea de bază. Eu m-am format ca şi cadru didactic. În schimb, partea de management universitar pe care o desfăşor de 15 ani, este suspendată pe perioada derulării acestui mandat de manager la Primăria Galaţi”.

Citit 4533 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2020 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.