Spitalul Județean Galați a rămas fără trei medici de Terapie intensivă

Spitalul Județean Galați a rămas fără trei medici de Terapie intensivă
Cei trei medici ATI au fost detașați la Institutul ”Marius Nasta” din București
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Exact în momentul în care din ce în ce mai mulți pacienți gălățeni cu COVID-19 au nevoie de tratament la Terapie Intensivă, singura secție ATI din județ, în care acești bolnavi pot fi tratați, a rămas fără trei medici anesteziști. Astfel, secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați funcționează acum cu 13 medici, care vor fi nevoiți să acopere și gărzile colegilor detașați.

Cei trei medici ATI au fost detașați la Institutul "Marius Nasta" din București, în urma unui ordin primit de Spitalul Județean Galați. "Măsura aceasta ne-a luat prin surprindere, mai ales că nici măcar nu am fost întrebați în prealabil. Prin detașarea a trei medici specialiști ATI, secția a rămas cu 12 gărzi descoperite. Astfel, fiecare dintre cei 13 medici rămași va face câte cinci gărzi pe lună, în loc de patru câte făceau până în prezent. Oricum, inițial, am avut nouă paturi pregătite pentru pacienți COVID-19 aflați în stare critică. Cum numărul bolnavilor este mai mare, am suplimentat numărul de paturi până la 12. Chiar și așa, în prezent, avem 13 pacienți COVID în secția ATI. În cazul în care vor mai veni și alți bolnavi, vom mai aduce paturi și butelii de oxigen din secția ATI non-COVID, pentru a nu refuza pe nimeni", a precizat Alina Dobrea, managerul Spitalului Județean Galați.

Nici alte spitale nu dispun de medici ATI

De asemenea, conducerea celui mai mare spital din Galați a anunțat și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați despre această situație și a cerut transferul unor medici ATI de la alte spitale din Galați.

"Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați a solicitat medici în specialitatea ATI de la Spitalul CFR și de la Spitalul din Tecuci. Am făcut demersurile necesare către cele două unități sanitare menționate, dar de la Tecuci deja ni s-a transmis că nu au medic disponibil. Așteptăm, în cursul zilei de astăzi (joi - n.red.) un răspuns și de la Spitalul CFR", a explicat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

În secția ATI a Spitalului Județean Galați există 45 de paturi, destinate pacienților non-COVID și celor COVID. Joi, la prânz, în secție erau internați 36 de pacienți, dintre care 13 cu COVID-19. Cei 13 medici de care secția dispune trebuie să asigure și gărzile pentru Blocul Operator, nu doar pe cele pentru specialitatea Terapie Intensivă.

Citit 7190 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.