Oţel de la Galaţi pentru podul de la Otopeni

Oţel de la Galaţi pentru podul de la Otopeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Participarea la derularea unor mari proiectele de infrastructură se numără printre direcţiile strategice de dezvoltare ale combinatului Liberty Steel Galaţi. Oţelul produs la Galaţi se regăseşte în tot mai multe obiective construite la nivel local sau naţional, un exemplu în acest sens fiind parteneriatul cu Arcada Company Galaţi, în realizarea noii rute feroviare între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Mai exact, podul feroviar inclus în acest proiect a fost realizat cu tablă furnizată de combinatul din Galați, fiind o lucrare inginerească de anvergură. Podul are o lungime de peste 1.500 de metri, supratraversează Drumul Național 1 și ajunge la noua stație de călători de la Terminalul Sosiri al Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni.

"Suntem încântați de rolul acordat în acest proiect și totodată mândri de faptul că am contribuit cu succes la modernizarea infrastructurii naționale. Îmi exprim convingerea că vor mai fi și alte proiecte de infrastructură la care să ne unim eforturile și experiența", a declarat directorul general al Liberty Galaţi, Bogdan Grecu.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", linia a fost finalizată şi se preconizează că, în această lună, ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni va fi pusă în funcţiune.

Tabla groasă produsă la Galați mai este folosită şi alte proiecte majore de infrastructură, inclusiv în structura podului peste Dunăre de la Brăila, aflat acum în construcţie.

Citit 1336 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.