Măști sanitare și teste COVID-19, vândute și prin Terminalul Galați al BRM

Măști sanitare și teste COVID-19, vândute și prin Terminalul Galați al BRM
Așa arată o licitație prin Bursa Română de Mărfuri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Se pare că tot mai multe instituții publice din Galați, companii și chiar spitale încep să învețe cât de avantajos este pentru ele să achiziționeze produse sau servicii prin Bursa Română de Mărfuri. 2020 a devenit unul dintre cei mai buni ani din istoria Terminalului Galați al BRM, din punct de vedere al comisionului și, implicit, al valorii bunurilor tranzacționate.

Prin Bursa Română de Mărfuri – Terminalul Galați se pot tranzacționa mărfuri dintre cele mai diverse, pornind de la cele clasice, cum ar fi energia electrică, combustibili și gaze naturale, până la pietriș, balast, nisip, borduri, lemne, acumulatori sau hârtie. Tranzacțiile prin Bursa Română de Mărfuri, al cărei unic acționar la Galați este Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, au câteva avantaje incontestabile: timpi de derulare a procedurilor reduși, de maximum nouă zile din momentul în care s-a lansat comanda, transparență totală a procedurilor, număr mare de ofertanți care, implicit, duce la obținerea unor prețuri avantajoase, executarea în bune condiții a contractului, în baza sistemului de garanții utilizat și eliminarea birocrației procedurilor administrative clasice. Eventualele contestații sunt și ele soluționate foarte rapid, în cadrul sistemului cameral.

Întrucât anul 2020 a fost unul foarte aparte, ca niciunul din cei anteriori, prin Terminalul Galați al BRM s-au tranzacționat inclusiv măști și teste Covid. ”În premieră, anul acesta am avut la Terminalul Galați licitații cu materiale sanitare și am fost primul terminal din țară care a tranzacționat teste Covid, pentru o autoritate contractantă din Galați. La măști în special, s-a obținut un preț foarte bun, de 0,20 lei/bucata, de care beneficiarul s-a declarat foarte satisfăcut”, ne-a spus Daniela-Loretta Nedelea, director executiv al BRM-Terminalul Galați.

De asemenea, în aprilie 2020, unul din spitalele gălățene a cumpărat gaze naturale prin Bursa de Mărfuri, iar prețul final obținut i-a permis să facă o economie substanțială, de aproximativ 800.000 de lei. De remarcat că doar două dintre spitalele din Galați n-au recurs până acum la serviciile BRM.

Începând de la 1 ianuarie și până pe 30 noiembrie, 59 de licitații pe piața la disponibil și 19 pe piața licitațiilor au făcut ca BRM Terminalul Galați să încheie primele 11 luni ale anului 2020 cu un total al comisioanelor încasate de peste 350.000 de lei, considerat unul dintre cele mai bune rezultate de până acum. Conform protocolului cameral, aproximativ 128.000 de lei au revenit Bursei Române de Mărfuri București. ”Comisionul nu-l stabilim noi, el este calculat după niște grile valabile la toate terminalele din țară”, ne-a spus Daniela-Loretta Nedelea, menționând că, la sfârșitul lunii iunie, Terminalul Galați se situa pe primul loc între cele 21 de terminale BRM din țară, din punct de vedere al comisionului. ”Am avut un an foarte bun. Am avut niște licitații foarte mari în prima parte a anului și comisionul nostru a fost pe măsură”.

Citit 1260 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 02:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.