Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Liberty Galați anunță finalizarea unei investiții de 13,5 milioane de euro în modernizarea completă a Preîncălzitorului de Aer nr. 1 de la Furnalul nr. 5 al combinatului siderurgic gălățean. Acest proiect, care a fost realizat în ciuda complicațiilor generate de pandemia de Covid-19, va îmbunătăți atât performanța cât și costurile combinatului, afirmă reprezentanți Liberty Galați.
Preîncălzitorul de aer (sau cauperul) este un echipament de mare capacitate, cu o înălțime de peste 40 de metri, ce asigură preîncălzirea aerului insuflat în furnal la o temperatură de circa 1.200 de grade Celsius. În prezent, se fac testele finale la cald, însă echipamentul a fost deja introdus în fluxul de producție, după ce parametrii au atins valorile proiectate. Tehnologia implementată la acest cauper este de ultimă generație și asigură obținerea unor performanțe superioare în operarea Furnalului nr. 5, dar și costuri mai bune, mulțumită unei eficiențe energetice sporite.
"Acest proiect complex reprezintă o modernizare esențială și de anvergură, ce asigură menținerea continuității fluxului cald, ne îmbunătățește eficiența și reduce costurile. Sunt recunoscător tuturor membrilor echipelor care au lucrat la acest proiect de succes, în condițiile actuale dificile", a afirmat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați.
Lucrarea de modernizare a fost executată de furnizori de specialitate din România, Luxemburg, Germania și Portugalia, alături de experți ai combinatului gălățean: furnaliști, manageri de proiect, automatiști și alții.

Citit 6162 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.