Aproape 5.000 de amenzi de la poliția locală în pandemie

Aproape 5.000 de amenzi de la poliția locală în pandemie
Un an de patrule, controale și restricții
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

4.800 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor specifice combaterii efectelor pandemiei, aproape 19.000 de mijloace de transport controlate și peste 800 de amenzi date călătorilor fără mască sunt o mare parte a rezultatelor muncii polițiștilor locali din Galați de la izbucnirea pandemiei. O parte importantă a misiunilor agenților a constituit-o ținerea sub observație a centrelor de carantină și a persoanelor izolate la domiciliu. 

Începând cu luna martie a anului 2020, polițiștii locali au fost mobilizați, sub coordonarea Poliției Județene să asigure respectarea măsurilor individuale de protecție, să ia măsurile legale împotriva celor care nu au respectat măsura distanțării sociale sau obligația purtării măștii de protecție precum și identificarea și internarea, în măsura posibilităților legale, a oamenilor străzii în centrele de adăpost. 

”Urmare a acestor verificări, din numărul total de sancțiuni aplicate de polițiștii locali pe parcursul anului 2020, peste 4.800 au fost date pentru încălcarea legislației specifice, 3.499 pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 și 1.389 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.1/1999. De asemenea, zilnic, au fost întreprinse acțiuni în mijloacele de transport în comun, ocazie cu care au fost verificate aproximativ 18.600 de asemenea mijloace. În urma acestor controale, au fost sancționați contravențional 821 călători descoperiți că nu purtau mască de protecție”, se arată în bilanțul Poliției Locale Galați pentru anul 2020. 

Carantinații și izolații, la control 

16 centre de carantină au fost în atenția polițiștilor locali din Galați pe parcursul anului trecut, agenții având misiunea să vegheze ca 1.100 de persoane cazate să respecte regulile. Nici misiunile de verificare a gălățenilor izolați al domiciliu nu au fost puține. Polițiștii locali au efectuat 12.841 verificări, unele persoane fiind verificate de mai multe ori. Cu prilejul acestor acțiuni au fost identificate 217 persoane care au încălcat legislația specifică în sensul că, pentru perioade scurte de timp, părăsiseră locul declarat pentru autoizolare, motiv pentru care au primit tot atâtea amenzi. Cu toate acestea, Poliția Locală a găsit resurse să se implice în două direcții foarte importante pe linie de siguranță publică.

„Anul 2020, marcat puternic de evoluția infectării populației cu noul coronavirus, a impus adaptarea tuturor măsurilor polițienești la specificul pandemiei sub coordonarea conducerii Poliției Naționale. Ca noutate, am derulat două noi programe de măsuri și anume identificarea și dispersarea Grupurilor de cartier și verificarea măsurilor privind gospodărirea municipiului, prin care am venit în întâmpinarea cetățenilor care au sesizat diferite fapte contravenționale atât la Poliția Locală Galați, cât și la Primăria Municipiului Galați, măsurile luate gradual fiind eficiente”, a conchis Petrică Hahui (foto), directorul general al Poliției Locale Galați.

Citit 1296 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.