Piaţa Muzeului, cerută Consiliului Judeţean Galați

Piaţa Muzeului, cerută Consiliului Judeţean Galați

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Degradată şi lăsată de izbelişte de ani întregi, zona pietonală dintre Biserica Greacă şi Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", identificată ca "Piaţa Muzeului", se află în proprietatea publică a judeţului Galaţi, iar Consiliul Judeţean nu are în plan vreun proiect de investiţii în acest areal. Pentru că Primăria municipiului Galaţi are în derulare un amplu proiect de reabilitare a zonei centrale a oraşului, dar nu poate angaja fonduri publice pentru imobile care nu-i aparţin, va solicita Consiliului Județean transmiterea "Pieței Muzeului" în domeniul public al municipiului Galați, precum și declararea acesteia ca fiind bun de interes public local.

Conform documentelor, ansamblul arhitectonic al cărui autor este arhitectul Radu Drişcu cuprinde: Fântâna cu coloane, Pergola evantai, Pergola scară şi Grădina în trepte, realizate pe un teren intravilan de 3.459 mp. În termen de 30 zile de la preluare, vor fi înscrise în cartea funciară dreptul de proprietate publică în favoarea municipiului Galați şi dreptul de administrare în favoarea Consiliului Local.

Citit 3244 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 00:34

3 comentarii

 • postat de Andrei Alexandrov Vineri, 26 Februarie 2021 20:34 109.166.134.*** Link la comentariu
  0
  0

  Un loc care mie îmi plăcea pentru liniştea lui şi pentru amenajarea lui ciudată cu patină de demult combinată cu arhitectura anilor '80. Îmi plăcea pentru că ceilalţi îl considerau un loc de trecere, iar eu îl consideram un loc de repaos. Acest loc merită mai mult, merită să prindă viaţă. Dar dacă îl voi vedea reamenajat în stilul urât al altor spaţii de acest gen reamenajate recent, cu materiale ieftine, dar plătite scump, cu o arhitectură de oraş puchinos, unde rezultatul e mai rău decât starea de dinainte de reamenajare, cum ar fi zona Spicul, parcul Eminescu şi altele asemenea, mă voi întrista.

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Miercuri, 24 Februarie 2021 12:46 78.96.82.*** Link la comentariu
  10
  6

  Domnul Fotea este un om gospodar. Probabil că a omis această piațetă, căci altfel nu-mi explic. Oricum, întrucât este un om binevoitor, Piața Muzeului va ajunge în scurt timp în proprietatea CL Galați.

  Arăta neatractiv din lateral de fiecare dată când mergeam pe Domnească. Dar în centrul ei arată deplorabil! Cu cât este reabilitată mai repede, cu atât mai bine!

  @Theo Municipalitatea se gândește să se ocupe și de Parcul Cloșca, totodată reabilitând și sculpturile de metal. Trebuie făcut un plan, apoi supus votului consilierilor și găsită sursa de finanțare. :)

  Raportează
 • postat de Theo Miercuri, 24 Februarie 2021 11:01 89.137.136.*** Link la comentariu
  1
  16

  Nu uitati si de Parcul Closca va rugam! Arata infiorator! Sau trebuie sa asteptam alegerile urmatoare?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.