Monstru în libertate, pe străzile Galaţiului

Monstru în libertate, pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O tânără de 28 de ani va rămâne schilodită sufleteşte, pe viaţă *O mamă trăieşte drama copilului pe care l-a crescut * Între fata surdo-mută şi lumea noastră s-a mai ridicat un zid, pe care nu ştim deocamdată cine va reuşi să-l dărâme *

Cel vinovat trebuie să plătească

Un adevărat monstru cu chip de om - care duminică seară a violat şi tâlhărit o tânără surdo-mută, în Micro 38  - este încă liber pe străzile Galaţiului.

Şi mai rău este însă că agresorul se ascunde, încă, sub protecţia anonimatului.

Oamenii legii nu l-au identificat deocamdată, deşi o anchetă este în curs, în acest caz.

Până când identitatea sa va fi făcută publică, oricare dintre noi l-ar putea întâlni pe stradă, fără să ştie pe lângă ce pericol incredibil trece. 

Tânăra de 28 de ani care, cu siguranţa, avea deja mari probleme de integrare socială din pricina handicapului, va rămâne marcată pe viaţă de evenimentul şocant.

Mama fetei, Eugenia Dabija, este cea care o îngrijeşte acum. Se vede clar că şi ea este sfâşiată de durere. Ieri dimineaţă, nu mai avea nici măcar puterea să se revolte.

Ne-a spus totuşi, cu ochii în pământ şi cu glas pierdut: „Să dea Dumnezeu să-l prindă, să-l întreb şi eu ce a avut cu fata mea!”.

Vestea a căzut ca un trăsnet

Eugenia Dabija ne-a spus că fiica sa (căreia din motive evidente nu îi vom dezvălui numele) ieşise la plimbare cu o fostă colegă de şcoală generală.

Când a văzut că nu s-a întors acasă înainte de ora 22.00, aşa cum făcea de obicei, mama a început să îşi facă griji.

Tocmai atunci un om al legii s-a prezentat la uşa ei şi i-a dat teribila veste: fiica ei fusese violată, bătută şi jefuită.

O găsiseră câţiva băieţi, iar fata fusese deja luată de Ambulanţă. Greu de imaginat câtă disperare şi-a făcut loc, în acele clipe, în sufletul mamei.

„La locul faptei a ajuns un echipaj, iar victima a fost transportată imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi. 

După ce fata a primit îngrijirile necesare, a venit şi confirmarea medicilor legişti: fusese, într-adevăr, vorba despre viol. 

Bestia a lovit din întuneric

Elena Dabija ne-a povestit, împovărată de durere, episodul terifiant pe care l-a trăit fiica sa, duminică seara.

„Plecase în oraş, cu o fostă colegă de şcoală generală. Că profesionala a făcut-o la Iaşi, unde există şcoală specială pentru copiii cu probleme de auz şi de vorbire”.

„Şi a plecat cu această colegă. S-au dus, undeva pe 6 Martie, la un frate de-al colegei”.

„Au stat acolo, iar spre seară, fata mea a rămas singură, să se întoarcă acasă. Iar pe la trecerea de la Beverly Hills, a văzut că cineva o urmăreşte”.

„A luat-o la fugă, dar bărbatul a ajuns-o din urmă, a trântit-o şi a violat-o”.

„Ea a ţipat o dată, apoi el i-a astupat gura cu mâna. I-a luat şi telefonul şi i-a smuls bijuteriile”.

„Au rămas pe acolo pe jos şi nişte bani, şi bucăţi de haine şi bijuterii. Şi o inimioară pe care o avea prinsă la pantof am găsit-o acolo…” îşi aminteşte mama fetei violate.

Nu strigă, nu prea mai plânge, şi nu se revoltă. Probabil că, momentan, nu mai are putere.

„Fata mea şi aşa era timidă, îi era teamă de o mulţime de lucruri. Şi aşa cuminte…. Acum e în stare de şoc”, mai spune, oftând, femeia.

Durerea îi este greu de surprins în cuvinte: s-a chinuit atâta vreme să îşi facă om fata surdo-mută, pentru ca acum să i-o batjocorească un gălăţean care nu trebuie, sub nicio formă, să rămână în libertate.

„În acest moment se fac cercetări pentru identificarea şi prinderea agresorului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene.

Pentru siguranţa noastră, a tuturor, să sperăm că monstrul va fi prins cât mai repede. 

Citit 1990 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.