Galațiul a primit alte aproape 4.000 de doze de vaccin

Galațiul a primit alte aproape 4.000 de doze de vaccin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns miercuri, 14 aprilie, de la Constanța la Galați. Este vorba despre aproape 4.000 de doze de ser produs de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, care vor fi folosite în special pentru rapel. În continuare, mii de gălățeni se află pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

”Ultima tranșă constă în 2.562 de doze de vaccin produs de Pfizer, în 900 de doze de ser produs de Moderna și în 450 de doze de vaccin AstraZeneca”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Datele de pe platforma vaccin.live arătau că, miercuri, în județul Galați, erau disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca în jur de 700 de locuri, în trei centre: în municipiul Galați, la Baza Sportivă Siderurgistul (193 de locuri), la Târgu Bujor, la Casa de Cultură (273 de locuri), și la Tecuci, la Oficiul Prefectural (237 de locuri). În restul centrelor, timpul de așteptare estimat până la vaccinare variază între 13 și 48 de zile.

Potrivit platformei oficiale vaccinare-covid.gov.ro, la ora redactării acestui material, 10.636 de persoane din județul Galați se aflau pe listele de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Cei mai mulți gălățeni, peste 10.000, vor să fie imunizați cu serul produs de Pfizer.

De săptămâna viitoare, și în județul nostru va funcționa un centru mobil de vaccinare, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN). În total, 20 astfel de centre vor fi organizate pe plan național, iar principalul lor scop va fi să ajungă în zonele izolate sau greu accesibile, în special în mediul rural.

Citit 1241 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.