Medicii de familie din județul Galați care vaccinează anti-COVID

Medicii de familie din județul Galați care vaccinează anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară în județul Galați și prin cabinetele unora dintre medicii de familie. Mai puțin de zece la sută din totalul medicilor de familie gălățeni iau parte la această campanie, însă, chiar și așa, rezultatele sunt vizibile. Iată care sunt cabinetele de medicină de familie unde vă puteți vaccina cu serul Johnson&Johnson.

Fiecare doctor de familie inclus în campanie își stabilește programul de imunizare și întocmește listele pentru programare în vederea vaccinării. Vaccinul de care dispun medicii de familie se administrează într-o singură doză și este recomandat tuturor celor care au peste 18 ani.

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, dsp-galati.ro, la rubrica "Informații privind COVID-19", puteți găsi o listă cu medicii de familie care desfășoară activitatea de vaccinare. Ultima listă a fost actualizată pe 24 mai și cuprinde 23 de medici de familie din județul Galați, 13 cu cabinete în mediul rural și restul cu cabinete în municipiul Galați.

În Galați, medicii care iau parte la campanie sunt, în ordine alfabetică: Cerasela Ciobotaru, Grațiela Cocu, Valentin Cocu, Emilia Hanță, Valeriu Hărăbor, Mariana Ionescu, Gabriel Lipșa, Monica Matei, Ani-Magdalena Nicolae, Carmen Panghe și Diana Savin.

În comuna Băleni, vaccinează medicul Ghedanie Căpriță. La Suceveni, vaccinează medicul de familie Aurelian Codrescu, la Cuca - dr. Ciprian Groza, la Măstăcani - dr. Mirela Harabagiu, la Vârlezi - dr. Valeriu Hărăbor (vaccinează și în municipiul Galați - n. red.), la Munteni - dr. Petru Oancă, la Oancea - dr. Antoaneta Nebunu, la Drăgușeni, în satul Adam - dr. Cecilia Pământ, în satul Drăgușeni - dr. Vasile Pământ, la Băneasa - dr. Ana Plăcintă, la Vânători - dr. Geanina Pleșa, iar la Independența - medicii de familie Corina Popescu și Amelia Timpău.

În total, în județul Galați, aproximativ 250 de medici de familie se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Până în prezent, mai puțin de zece la sută dintre aceștia și-au arătat interesul de a lua parte la campania de imunizare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, în jur de o cincime dintre vaccinările care au loc în fiecare zi în județul Galați sunt efectuate în cabinetele medicilor de familie. Pe 7 iunie, spre exemplu, 110 gălățeni au fost vaccinați astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați.

Citit 2695 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.