Medicii de familie din județul Galați care vaccinează anti-COVID

Medicii de familie din județul Galați care vaccinează anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se desfășoară în județul Galați și prin cabinetele unora dintre medicii de familie. Mai puțin de zece la sută din totalul medicilor de familie gălățeni iau parte la această campanie, însă, chiar și așa, rezultatele sunt vizibile. Iată care sunt cabinetele de medicină de familie unde vă puteți vaccina cu serul Johnson&Johnson.

Fiecare doctor de familie inclus în campanie își stabilește programul de imunizare și întocmește listele pentru programare în vederea vaccinării. Vaccinul de care dispun medicii de familie se administrează într-o singură doză și este recomandat tuturor celor care au peste 18 ani.
Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, dsp-galati.ro, la rubrica "Informații privind COVID-19", puteți găsi o listă cu medicii de familie care desfășoară activitatea de vaccinare. Ultima listă a fost actualizată pe 24 mai și cuprinde 23 de medici de familie din județul Galați, 13 cu cabinete în mediul rural și restul cu cabinete în municipiul Galați.
În Galați, medicii care iau parte la campanie sunt, în ordine alfabetică: Cerasela Ciobotaru, Grațiela Cocu, Valentin Cocu, Emilia Hanță, Valeriu Hărăbor, Mariana Ionescu, Gabriel Lipșa, Monica Matei, Ani-Magdalena Nicolae, Carmen Panghe și Diana Savin.
În comuna Băleni, vaccinează medicul Ghedanie Căpriță. La Suceveni, vaccinează medicul de familie Aurelian Codrescu, la Cuca - dr. Ciprian Groza, la Măstăcani - dr. Mirela Harabagiu, la Vârlezi - dr. Valeriu Hărăbor (vaccinează și în municipiul Galați - n. red.), la Munteni - dr. Petru Oancă, la Oancea - dr. Antoaneta Nebunu, la Drăgușeni, în satul Adam - dr. Cecilia Pământ, în satul Drăgușeni - dr. Vasile Pământ, la Băneasa - dr. Ana Plăcintă, la Vânători - dr. Geanina Pleșa, iar la Independența - medicii de familie Corina Popescu și Amelia Timpău.
În total, în județul Galați, aproximativ 250 de medici de familie se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Până în prezent, mai puțin de zece la sută dintre aceștia și-au arătat interesul de a lua parte la campania de imunizare împotriva COVID-19. Cu toate acestea, în jur de o cincime dintre vaccinările care au loc în fiecare zi în județul Galați sunt efectuate în cabinetele medicilor de familie. Pe 7 iunie, spre exemplu, 110 gălățeni au fost vaccinați astfel, potrivit Direcției de Sănătate Publică Galați.

Citit 2046 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 01:16

1 comentariu

 • postat de eu
  Vineri, 11 Iunie 2021 08:50
  86.125.62.***
  Cabinetul medicului de familie are acelasi rol in societate ca si politistul de ... proximitate, era sa scriu de sector. Prima linie adica ! Intr-o societate civilizata, acestie cabinete de medici de familie trebuiau sa aiba calitatea de centre de vaccinare, pentru ca nimeni nu cunoaste mai bine starea de sanatate a comunitatii decat un medic de familie bine pregatit si dornic de munca, adica un bun profesionist. Ei, pana una alta, au contract cu statul si orice contract prevede atat drepturi cat si obligatii pentru ambele parti. Ca vor, ca nu vor, e alta discutie, presteaza un serviciu de interes public, sunt cei mai eficienti in aceasta activitate, ma rog ar fi. Nu vreti sa stiti ce gargauni au in cap si din ce motive refuza implicarea in campania de vaccinare ..... Eu nu cad in capcana de a crede ca sunt niste indivizi plafonati si ca medicina de familie in fapt reprezinta o fundatura profesionala, nu neg ca unii dintre ei au fost buni poate in scoala, dar medicina, ca si multe, multe alte domenii, presupune pregatire continua. Trist ca statul nu a identificat calea de a realiza vaccinare prin ei, inca de acum jumatate de an, vaccinarea e proces de masa si trebuie sa acopere un procent din populatie, ei asta invata in facultate chiar daca acum te ingrozesti de ce goange le umbla prin cap si ce sustin , de parca i-a intrebat cineva ceva. Singura "veste" buna este ca asa e peste tot, chiar nu avem niciun motiv sa ne turnam cenusa in cap ca noi suntem mai altfel decat altii ....
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.