Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pentru adolescenții din Galați, pe 31 mai și 1 iunie

Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pentru adolescenții din Galați, pe 31 mai și 1 iunie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani din județul Galați se pot vaccina împotriva COVID-19, fără programare, în zilele de 31 mai și 1 iunie. Aceștia pot merge pentru imunizare la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, însoțiți de un părinte sau de un reprezentant legal. Vaccinul administrat este cel produs de compania americană Pfizer.

Această campanie are loc, astăzi și mâine, la nivel național, pentru a marca Ziua Copilului. Vaccinarea se face cu vaccinul Pfizer, deoarece acesta este singurul aprobat deocamdată pentru această grupă de vârstă.

"Pe 31 mai și 1 iunie, adolescenții cu vârsta între 16 și 18 ani se pot prezenta fără programare, cu cartea de identitate, la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, pentru a fi imunizați împotriva COVID-19. Ei trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de un reprezentant legal. Tot fără vaccinare se pot programa și adolescenții care deja au împlinit 18 ani, aceștia putând veni și neînsoțiți", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Galați.

La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat folosirea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer și pentru imunizarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani. În România, imunizarea copiilor din această categorie de vârstă va începe zilele următoare, au anunțat autoritățile, după rezolvarea "procedurilor birocratice".

Câți copii s-au vaccinat, până acum, în România

Până în acest moment, doar adolescenții cu vârsta între 16 și 18 ani s-au putut vaccina în România. În total, 54.323 de tineri din categoria de vârstă 16-18 ani s-au vaccinat cu schema completă (două doze), iar 44.435 cu prima doză, arată datele prezentate zilele trecute de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În categoria de vârsta 16-18 ani mai intră alți 720.919 tineri care nu s-au vaccinat până în acest moment, potrivit datelor prezentate de autorități și citate de Hotnews.ro.

Ca în cazul oricărui vaccin, după administrarea serului Pfizer pot apărea reacții adverse, însă de cele mai multe ori acestea sunt unele ușoare și comune și trec de la sine.

Citit 1799 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 00:26

5 comentarii

 • postat de Anti prostie
  Marți, 01 Iunie 2021 10:02
  5.13.239.***
  Specialiștii au descoperit că cei care refuză v@ccinarea sunt în pericol să moară de bătrânețe.asa ca nu incercati sa ajungeti batrini.
  1
  1
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 31 Mai 2021 23:01
  89.136.76.***
  Catre Presedintia si Guvernul Tarii: CORECT.
  2
  2
  Raportează
 • postat de George
  Luni, 31 Mai 2021 23:00
  89.136.76.***
  VaccinatuAsimptomatic se vede ca esti bou si idiot. Vaccinat nu faci bola si nici nu transmiti. Daca nu o faci NU AI CE TRANSMITE
  1
  3
  Raportează
 • postat de VaccinatuAsimptomatic
  Luni, 31 Mai 2021 18:50
  5.13.239.***
  Pana acum ni s-a spus ca unii dintre noi sunt asimptomatici, iar majoritatea copiilor sunt in aceasta categorie sau trec usor prin boala. Problema celor spalati pe creier cu vaccinarea obligatorie este ca boala sa nu se raspandeasca prin intermediul copiilor. Prin vaccinare nu devii "bolnav asimptomatic" ? Ori vaccinarea produce imunizare si pe exteriorul corpului ? Ca sa nu mai pomenim ca rata de supravietuire a acestei boli este de peste 98% !!!
  6
  8
  Raportează
 • postat de Catre Presedintia si Guvernul Tarii
  Luni, 31 Mai 2021 17:42
  77.111.247.***
  Trebuie vaccinati OBLIGATORIU toti copiii, chiar si cei de varste foarte mici, CU ORICE RISC!!!
  ORICE RISC IN LEGATURA CU EFECTELE SECUNDARE ALE VACCINULUI, ESTE ACCEPTABIL IN FATA DEZASTRULUI PE CARE IL PROVOACA PANDEMIA DE COVID-19 CARE SECERA VIETI NEVINOVATE!!!
  Doar asa vom putea scapa de aceasta pandemie blestemata care continua sa faca ravagii in toata lumea.
  Jandarmeria, Politia si Parchetul trebuie sa recurga la MASURI DRASTICE SI DURE (conform legii si urmand strategiile guvernamentale si prezidentiale de combatere a pandemiei) impotriva parintilor care incalca prevederile legale referitoare la vaccinare si care refuza sa permita autoritatilor STATULUI sa le vaccineze copiii, masuri care sa mearga pana la aplicarea de AMENZI CONSISTENTE si chiar pana la DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI, acesti copii urmand a fi luati de autoritatile statului in vederea darii lor spre adoptie catre parinti mai responsabili care ii merita mai mult decat parintii lor biologici.

  Trebuie sa ne gandim cu totii ca, incepand cu luna septembrie, urmeaza VALUL 4 PANDEMIC (care, spun expertii si specialistii ca, va fi MULT MAI GRAV decat ce a fost pana acum!!!) si ca omenirea se confrunta la ora actuala cu explozia numarului de tulpini mutante care se extind cu repeziciune catre Europa.

  Singurele noastre sanse de supravietuire sunt:
  portul OBLIGATORIU al mastii PESTE TOT (chiar si in case)
  restrictii de circulatie incepand cu ora 18:00 (exact asa cum e si in occident)
  igiena STRICTA si folosirea substantelor dezinfectante (clor, alcool sanitar)
  vaccinare obligatorie si fortata (conform hotararilor de guvern si ale CNSU-Comitetul Național pentru Situații de Urgenta)
  amenzi sporite pentru cei care nu inteleg sa respecte legea
  INTERDICTII SI RESTRICTII SPORITE SI IZOLAREA SOCIALA (sau detentia) pentru cei nevaccinati
  10
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.