Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pentru adolescenții din Galați, pe 31 mai și 1 iunie

Maraton de vaccinare împotriva COVID-19 pentru adolescenții din Galați, pe 31 mai și 1 iunie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani din județul Galați se pot vaccina împotriva COVID-19, fără programare, în zilele de 31 mai și 1 iunie. Aceștia pot merge pentru imunizare la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, însoțiți de un părinte sau de un reprezentant legal. Vaccinul administrat este cel produs de compania americană Pfizer.

Această campanie are loc, astăzi și mâine, la nivel național, pentru a marca Ziua Copilului. Vaccinarea se face cu vaccinul Pfizer, deoarece acesta este singurul aprobat deocamdată pentru această grupă de vârstă.

"Pe 31 mai și 1 iunie, adolescenții cu vârsta între 16 și 18 ani se pot prezenta fără programare, cu cartea de identitate, la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, pentru a fi imunizați împotriva COVID-19. Ei trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de un reprezentant legal. Tot fără vaccinare se pot programa și adolescenții care deja au împlinit 18 ani, aceștia putând veni și neînsoțiți", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Galați.

La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat folosirea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer și pentru imunizarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani. În România, imunizarea copiilor din această categorie de vârstă va începe zilele următoare, au anunțat autoritățile, după rezolvarea "procedurilor birocratice".

Câți copii s-au vaccinat, până acum, în România

Până în acest moment, doar adolescenții cu vârsta între 16 și 18 ani s-au putut vaccina în România. În total, 54.323 de tineri din categoria de vârstă 16-18 ani s-au vaccinat cu schema completă (două doze), iar 44.435 cu prima doză, arată datele prezentate zilele trecute de reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În categoria de vârsta 16-18 ani mai intră alți 720.919 tineri care nu s-au vaccinat până în acest moment, potrivit datelor prezentate de autorități și citate de Hotnews.ro.

Ca în cazul oricărui vaccin, după administrarea serului Pfizer pot apărea reacții adverse, însă de cele mai multe ori acestea sunt unele ușoare și comune și trec de la sine.

Citit 2025 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.