Expoziție dedicată operei lui Anghel Saligny

Expoziție dedicată operei lui Anghel Saligny
Podul de la Cernavodă a fost proiectat de inginerul Anghel Saligny
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Joi, 17 iunie, ora 11,00, la Facultatea de Inginerie a Universităţii “Dunărea de Jos” (str. Domnească, nr. 111), holul corpului D, va avea loc vernisajul expoziției foto-documentare „În lumina culturii - opera lui Anghel Saligny”.

Evenimentul este realizat sub egida Bibliotecii Academiei Române, de către Asociația pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO din București, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Galaţi, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Brăila, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii la Dunărea de Jos, Muzeul Portului Constanța, Muzeul CFR București, Societatea Națională a Sării SALROM – Sucursala Târgu Ocna, Asociația Psiterra din Iași.

Personalitatea lui Anghel Saligny este legată de portul oraşului, prin operele sale de patrimoniu şi datorită faptului că marele savant român s-a născut la Şerbăneşti, județul Tecuci (astăzi localitatea Lieşti, județul Galați) .

Expoziţia dedicată operei lui Anghel Saligny va fi deschisă la Galaţi, în perioada 17 – 30 iunie 2021, cu 23 de tablouri în care sunt prezentate schițe ale teledinamicului de la Târgu Ocna, cu imagini ale Podului de la Cernavodă, Pavilionului regal din Portul Constanța și ale silozurilor din porturile Constanța, Galați și Brăila, la care s-au adăugat 22 de tablouri cu imagini recente și de arhivă, puse la dispoziție de către serviciile judeţene ale arhivelor naţionale din Galaţi şi Brăila și Direcția Județeană pentru Cultură Galați.

În premieră pentru orașul Galați pot fi admirate, doar în ziua vernisajului, câteva dintre obiectele personale care au aparținut marelui savant Anghel Saligny, printre care şi mistria de argint cu care regele Carol I a pus piatra de temelie la Portul Constanța.

CITEȘTE ȘI: Anghel Saligny, unul dintre întemeietorii ingineriei româneşti

Citit 2651 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 02:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.