Măsuri de ordine publică la Hramul Mănăstirii Buciumeni

Măsuri de ordine publică la Hramul Mănăstirii Buciumeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste 30 de jandarmi gălățeni vor asigura ordinea publică la Hramul Mănăstirii Buciumeni, în a doua zi de Rusalii.

Luni, 21 iunie, în a doua zi a Rusaliilor, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește Sfânta Treime, sărbătoare care coincide cu Hramul Mănăstirii Buciumeni. Cu această ocazie, ca în fiecare an, la mănăstire este organizată o slujbă religioasă ținută de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, la care vor participa numeroși credincioși și, în special, tineri. Pentru desfășurarea într-un climat de siguranță a manifestării religioase, Jandarmeria Galați a hotărât că accesul autovehiculelor în pădurea Buciumeni este interzis, astfel autovehiculele vor fi lăsate la intrarea în pădure, parcarea acestora făcându-se în locul indicat de către forțele de ordine.

Pentru o desfăşurare în siguranţă, pe timpul participării la slujba religioasă, care va avea loc la Altarul din pădure, credincioșii vor respecta distanțarea fizică. Jandarmeria Galaţi a mai precizat că sunt interzise aruncarea gunoiului şi aprinderea focului pentru grătar, în alte locuri decât cele amenajate în acest scop, însă este permisă activitatea de picnic, fără aprinderea focului, în zona special destinată în acest sens, la intrarea în pădure. Patrulele de ordine publică vor avea în atenție descurajarea persoanelor care intenționează să tulbure ordinea și liniștea publică, astfel încât sărbătoarea Sfintei Treimi să se desfășoare fără incidente.

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine, atât prin contact direct, cât și prin apelarea serviciului unic de urgență 112.

Citit 1919 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.