UPDATE. Gălăţenii, ciuruiţi de ţânţari

UPDATE. Gălăţenii, ciuruiţi de ţânţari
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

„Tot oraşul e plin de ţânţari! Cu ce au stropit, cu energizant pentru ei?!”, întreabă revoltaţi gălăţenii, pe reţelele de socializare. În ciuda faptului că Primăria a anunţat că în perioada 27 - 30 iunie va interveni la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor zburătoare și târâtoare, efectele nu există.

Conform aceluiaşi anunţ, în perioada 1–4 iulie, se va interveni aerian, cu elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor. Noua etapă de dezinsecție se derulează prin intermediul Serviciului Public Ecosal, iar Primăria a precizat că programul anunţat poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Cum meteorologii anunţă o nouă perioadă de ploi şi furtuni, ne întrebăm ce efect vor avea aceste intervenţii şi cât timp ne vor mai ciurui ţânţarii.


În perioada 27 iunie - 4 iulie 2021, se derulează o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, a anunţat Primăria municipiului Galați.

În perioada 27-30 iunie, s-a intervenit la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate, împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. „În perioada 1-4 iulie, se va interveni aerian, cu elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor. Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase, în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public", a transmis municipalitatea.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat, în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citit 5026 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.