UPDATE. Gălăţenii, ciuruiţi de ţânţari

UPDATE. Gălăţenii, ciuruiţi de ţânţari
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

„Tot oraşul e plin de ţânţari! Cu ce au stropit, cu energizant pentru ei?!”, întreabă revoltaţi gălăţenii, pe reţelele de socializare. În ciuda faptului că Primăria a anunţat că în perioada 27 - 30 iunie va interveni la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor zburătoare și târâtoare, efectele nu există.

Conform aceluiaşi anunţ, în perioada 1–4 iulie, se va interveni aerian, cu elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor. Noua etapă de dezinsecție se derulează prin intermediul Serviciului Public Ecosal, iar Primăria a precizat că programul anunţat poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Cum meteorologii anunţă o nouă perioadă de ploi şi furtuni, ne întrebăm ce efect vor avea aceste intervenţii şi cât timp ne vor mai ciurui ţânţarii.


În perioada 27 iunie - 4 iulie 2021, se derulează o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, a anunţat Primăria municipiului Galați.

În perioada 27-30 iunie, s-a intervenit la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate, împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. „În perioada 1-4 iulie, se va interveni aerian, cu elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor. Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase, în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public", a transmis municipalitatea.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat, în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citit 4611 ori Ultima modificare Joi, 01 Iulie 2021 19:17

6 comentarii

 • postat de AdriandepeMironCostin
  Vineri, 02 Iulie 2021 10:13
  5.2.209.***
  acum cateva nopti a plouat, si apoi vrednicii salariati de la Ecosal, au dat cu insecticid pe strada Miron Costin. Rezultatul: cativa tantari au murit de ras, restul a doua zi devenind si mai vorace.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Ma omoara tantarii
  Joi, 01 Iulie 2021 22:37
  89.137.230.***
  Ori nu s-a dat si nu s-a dat ca nu am vazut ori se dilueaza ca la hexipharma si doar incaseaza banii si unii si altii.
  1
  3
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 01 Iulie 2021 21:44
  95.76.3.***
  rog 'Viata Libera"....nu mai publicati minciunile lansate de Primarie! Cele cu dezinsectia,dezinfectia,deszapezirea,etc...deja sunt invechite,nu fac decat sa ne enerveze si mai mult,mai ales acum cand temperaturile ridicate ne ridica tensiunea peste limite.In cartierul Dunarea,de exemplu,care este ditamai,din primavara suntem 'amenintati' cu actiuni de genul dar....liniste totala.Se deruleaza,probabil,doar pe hartie sau in mintea unora....realitatea este cu totul si cu totul alta.Adica fix vax insecticide,larvicide si care mai sunt.Scuza cu conditiile meteo este si ea depasita si fara efect.Multumesc anticipat!
  1
  4
  Raportează
 • postat de Petruta
  Joi, 01 Iulie 2021 19:48
  109.166.132.***
  În tiglina 1 ne mănâncă de vii nici soluțiile importanta țânțarilor nu își mai fac efectul.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Neimportant
  Joi, 01 Iulie 2021 16:34
  5.13.140.***
  Nu stiu unde si cum "s-a intervenit", pot sa spun ca tantarii sunt mai vioi ca niciodata, chiar si in miezul zilei.
  Iar seara ataca ferestrele in roiuri concertate, parca vor sa treaca prin sticla.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Momu
  Joi, 01 Iulie 2021 13:33
  109.166.136.***
  Mai sunt 3 zile? Doamne sfinte..suntem terorizati de tantari! Eu nici n-am vazut sa le scada numarul. Ieri dupamiza a fost o manifestare in Gradina Botanica, am crezut ca ma manaca de viu. Cate 20 deodata veneau pe mine. In fatza blocului unde locuiesc sunt roiuri. Cred ca trebuie prelungita perioada.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.