Bătălie pentru contractul de modernizare a Parcului Carol

Bătălie pentru contractul de modernizare a Parcului Carol
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Nu mai puțin de șase oferte au fost depuse, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru contractul de modernizare a Parcului Carol (fost Parc CFR), în valoare estimată de 7.758.633 de lei fără TVA.

Sunt interesate de proiectarea și execuția lucrărilor firmele Atlas Sport și Meva Concept, dar și asocierile Consumcoop Galați - Submit - Fragar Trading, Moviland Met - Pergola Gradini Decorative - Fraicom - Inoveco, Obercons Comp - Garden Center Grup, Constructa Mecanique – Ischia - DBI Team și Rovis Lider – Arhideskvision. Criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț.

Reamintim că, pentru modernizarea parcului, Primăria municipiului Galați a câștigat o finanțare europeană. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.613.081 de lei, din care suma nerambursabilă este de 9.420.820 de lei. Durata de implementare se încheie pe 30 aprilie 2022.

În cadrul proiectului autoritățile își propun crearea unui circuit coerent al aleilor pietonale care vor lega diferite zone de interes: circuit romantic, labirint, gradene, picnic, un mini parc ca un puzzle colorat, aleea istoriei Galațiului, oglindă de apă, jeturi, cascadă, mini fântână, dar și amenajarea unei parcări. În ceea ce privește vegetația, sunt prevăzute fasonări și plantări, sistem de irigații și de dren, iar zonele întinse, tip peluză, vor fi accentuate. Parcul va fi dotat cu mobilier urban adecvat și grupuri sanitare, echipamente de fitness și de joacă, sistem de iluminat ambiental, supraveghere video, sonorizare și wi-fi.

Citit 1969 ori Ultima modificare Marți, 20 Iulie 2021 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.