Telemunca, verificată de ITM Galați

Telemunca, verificată de ITM Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspectorii de muncă gălățeni au controlat, în cursul acestei luni, modul de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19, la angajatorii cu un număr de peste 50 de salariați.

La nivelul judeţului Galaţi, în domeniul relațiilor de muncă, au fost controlate 17 firme, cu un număr total de 2.401 salariați, din care 148 lucrează în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu. S-au constatat 15 deficienţe, fiind dispuse tot atâtea măsuri cu termene de intrare în legalitate, și s-au dat trei avertismente. Conform ITM, principalele deficienţe constatate au fost: neevidenţierea distinctă în pontaje a orelor suplimentare, respectiv a orelor de noapte; nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte munca suplimentară; netransmiterea în Revisal a elementelor din contractul individual de muncă anterior începerii activităţii; nerespectarea de angajator a obligaţiei de a ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orelor de începere şi de sfârşit ale programului de lucru.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlați 17 angajatori, cu 2.434 lucrători, din care 1.306 salariaţi se aflau la locul de muncă controlat. S-au constatat 11 deficienţe, fiind dispuse 11 măsuri cu termene de intrare în legalitate, iar șase firme au primit 11 avertismente. La acestea, printre deficiențe s-au numărat nepurtarea echipamentului individual de protecţie; neactualizarea documentului privind evaluarea riscurilor referitoare la riscul epidemiologic; neactualizarea planului de prevenire şi protecţie cu riscuri biologice; lipsa evaluării de risc pentru toate activităţile din unitate; lipsa deciziei cu nominalizarea lucrătorilor care acordă primul ajutor; lipsa organizării activităţii de prevenire şi protecţie; lipsa autorizaţiei din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Citit 1812 ori Ultima modificare Marți, 27 Iulie 2021 15:53

3 comentarii

 • postat de Smaranda
  Miercuri, 28 Iulie 2021 14:11
  81.12.149.***
  Verificati si pe cei care sunt pontati si nu vin deloc la servici, fiind rude sau prieteni ai angajatorului si au salarii nesimtit de mari!
  0
  0
  Raportează
 • postat de #####
  Marți, 27 Iulie 2021 20:55
  37.251.221.***
  Poate ITM verifica și programul medicilor de prin spitale in condițiile in care restul personalului muncește 12 ore.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Alin
  Marți, 27 Iulie 2021 18:18
  93.120.27.***
  Verificati mai bine porturile, acolo unde temperatura este insuportabila
  si apa minerala nu se da, acolo unde cei care lucreaza la inaltime
  mor cu zile la peste 50 de grade iar cei care lucreaza in praf nu primesc niciun fel de spor!
  Sa va fie rusine, domnilor de la ITM!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.