COVID-19. Numărul de infectări a crescut în weekend

COVID-19. Numărul de infectări a crescut în weekend
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În weekendul în care România a bifat 463 de noi infectări în 48 de ore, dintre cei aproape 890 de gălățeni testați pentru COVID-19, 12 persoane au fost confirmate ca purtătoare ale virusului.  

Galațiul a încheiat o nouă săptămână cu o rată de pozitivare în creștere. Un gălățean din cei 74 testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus. Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 889 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 12 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 27.724. Distinct de cazurile nou confirmate, nici sâmbătă și nici duminică nu a mai fost raportat vreun caz pozitiv la a doua testare a pacienților aflați sub tratament.

Din fericire, niciun bolnav nu a mai pierdut lupta cu virusul în weekendul trecut, ceea ce face ca numărul total de decese înregistrat în județul Galați să stagneze la 952.

Tot în cursul weekendului, doi pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Ambii au fost confirmați "negativ" sâmbătă, 7 august. În total, 26.728 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate. 

Duminică, 8 august, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se mai aflau în carantină la domiciliu 1.544 de persoane,  iar alte 20, în izolare instituţionalizată. În carantină instituționalizată nu se mai afla nicio persoană, în schimb, în izolare la domiciliu se regăseau 24 de gălățeni. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 177.039 de teste.

Citit 1353 ori Ultima modificare Duminică, 08 August 2021 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.