Tronson din "Autostrada Moldovei", în prelungiri

Tronson din "Autostrada Moldovei", în prelungiri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Ploieşti - Buzău, ce ar urma să asigure inclusiv legătura Galațiului cu principalele artere rutiere naționale, a fost prelungit până pe 16 septembrie, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Măsura a fost luată ca urmare a numărului mare de clarificări solicitate de operatorii economici interesați. Tronsonul de autostradă Ploiești - Buzău este parte integrantă a proiectului autostrăzii A7 "Autostrada Moldovei", iar prelungirea termenului de depunere a ofertelor are menirea de "a asigura o participare cât mai largă a ofertanților", precizează CNAIR. Compania consideră că, în aceste condiţii, realizarea obiectivului de investiţii va beneficia de o documentaţie de atribuire optimă, astfel încât execuţia lucrărilor să poată fi finalizată în termenii contractuali.

Potrivit Ministerului Transporturilor, "A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani - Bacău - Focșani - Buzău - A3). Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești - Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni: lungime - 63 km; şase noduri rutiere; 160 de ha de perdele forestiere; 42 de poduri + pasaje; patru spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice".

Unul dintre nodurile rutiere prevăzute în proiect ar urma să asigure legătura rutieră pe linia Buzău - Brăila - Galați.

Conform planurilor Ministerului Transporturilor, ca pași următori pentru A7, până la finalul anului vor fi lansate progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor: Buzău - Focșani, Focșani - Bacău și Bacău - Pașcani.

Potrivit Master Planului General de Transport, legătura pe segmentul Galați - Brăila - Buzău va fi asigurată printr-un drum expres.

Citit 2136 ori Ultima modificare Luni, 30 August 2021 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.