Amenzi pentru fuga din carantină și avertismente pentru mască

Amenzi pentru fuga din carantină și avertismente pentru mască
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe fondul creșterii accelerate a numărului de infectări cu noul coronavirus, Poliția Galați a reluat controalele pentru verificarea modului în care se respectă măsurile sanitare, impuse de starea de alertă în care ne aflăm. Sunt vizate în special persoanele aflate în carantină și izolare la domiciliu, dar și modul în care sunt respectate regulile privind purtarea măștii de protecție, acolo unde aceasta este obligatorie.

În decurs de 24 de ore, echipele de polițiști au verificat aproape 190 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 47 de oameni aflați în izolare, constatând că 14 persoane, care ar fi trebuit să stea în casă ca măsură preventivă, nu au făcut asta. Acestea au fost amendate, cuantumul total al sancțiunilor aplicate ajungând la 14.000 de lei. Ceva mai ușor au scăpat 11 persoane depistate fără mască de protecție în locuri unde aceasta era obligatorie.

"Şi în perioada următoare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și alte instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Activitățile de verificare și control vor viza zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, terase și localuri publice, precum și mijloacele de transport în comun", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 794 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.