COVID-19. Părinții, tratați alături de copiii lor

COVID-19. Părinții, tratați alături de copiii lor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Părinţii confirmați cu COVID-19 pot fi trataţi în secţiile de pediatrie unde sunt internaţi şi copiii lor, a anunțat Ministerul Sănătății. Măsura a intrat în vigoare de la începutul acestei săptămâni.
Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă, că a modificat Anexa nr. 1 și Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului Sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19.
În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului, împreună cu şeful de secţie, au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în același spital sau într-o altă unitate sanitară.

Citit 683 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 00:34

1 comentariu

 • postat de Cine-s astia, cu ideile astea?
  Joi, 16 Septembrie 2021 05:30
  5.13.206.***
  Daca ajungi in spital, se presupune ca tu, ca parinte, esti degeaba acolo... Sa-l muti de colo colo... ca-i pleaca copilul acasa!... Doamne fereste! Ce sa mai spunem ca ar fi tratat, ca adult, intr-un spital de pediatrie!
  0
  1
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro