Muncitor electrocutat mortal

Muncitor electrocutat mortal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un eveniment tragic s-a petrecut, ieri, la Smârdan, în urma căruia un muncitor ce lucra la o instalație de înaltă tensiune s-a electrocutat și n-a mai putut fi salvat. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, bărbatul, angajat al companiei Electromontaj București – Sucursala Bacău, lucra la o instalație de înaltă tensiune care era oprită din funcționare.

Victima monta un atenuator pe un fir care realiza împământarea când, din greșeală sau neatenție, a atins firul pe care era curent de inducție, electrocutându-se.

În ciuda manevrelor de resuscitare ale echipajului SMURD sosit la fața locului, bărbatul a fost declarat decedat. „Verificăm cauzele și împrejurările în care s-a produs acest eveniment, suntem încă în faza de cercetare”, ne-au declarat reprezentanții ITM Galați.

Citit 2161 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:26

2 comentarii

 • postat de MX
  Miercuri, 15 Septembrie 2021 14:44
  5.13.157.***
  Victima lucra la instalatia care era scoasa de sub tensiune - asa ar fi trebuit sa fie - in timpul lucrarii el a intrat intr- un cimp magnetic care a creat un cimp electric. Deci undeva a fost o greseala oricum a victimei nu ! Cei ce efectueaza astfel de manevre au echipamentul necesar si aparatura electronica acustica si vizuala de prezenta in apropiere a unui cimp magnetic, sau curent electric ?!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Dece lucra cu rețeaua,sub înalta tensiune ?
  Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:51
  46.97.176.***
  Bine frate, dar de ce lucra cu rețeaua, sub înalta tensiune ? Protecția munci, mai există ? Facem circ, pe viața oamenilor ? Pe porțiunea de lucru, rețeaua trebuia scoasă de sub înalta tensiune.
  3
  12
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro