Angajată a Penitenciarului, hărțuită de un tâlhar

Angajată a Penitenciarului, hărțuită de un tâlhar
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O femeie din Galați, angajată a Penitenciarului din Brăila, a trecut prin clipe de coșmar, zile la rând, după ce un infractor, cu care avusese de-a face în ultimii ani în virtutea meseriei, a hărțuit-o, urmărindu-i insistent fiecare pas. Gălățeanca a sesizat Poliția la jumătatea acestei luni, după ce a observat că individul, George Lemnaru, condamnat pentru tâlhărie încă de când era minor, o urmărea de acasă până la serviciu și înapoi.

Nu era prima dată când avea de-a face cu el în acest mod, pentru că, și în prima jumătate a anului, individul, abia trecut de pragul majoratului, o supusese la aceleași presiuni, motiv pentru care îl dăduse pe mâna Poliției. Lemnaru a fost condamnat definitiv pentru hărțuire în 2021, primind patru luni de închisoare cu executare.

După ce a fost eliberat din pușcărie, Lemnaru s-a dus din nou pe urmele femeii, cu toate că avea interdicție să se apropie de aceasta. "Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în zilele de 31 august, 10 septembrie şi 14 septembrie, inculpatul a hărţuit persoana vătămată prin prezenţa în zona domiciliului şi pe traseul de deplasare de la serviciu către domiciliul acesteia, deşi, în anul 2021, a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de hărţuire în dauna aceleiaşi persoane vătămate şi i s-a impus obligaţia de a nu comunica și a nu se apropia de aceasta, obligaţii pe care le-a încălcat imediat după liberarea din penitenciar", au comunicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Aceștia au fost cei care, o zi mai târziu, au reușit, cu ajutorul polițiștilor din Galați, să îl rețină pe individ și să obțină arestarea lui, pentru 30 de zile, sub acuzațiile de hărţuire şi de neexecutarea sancţiunilor penale.

Citit 2671 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.