Primăria a contribuit cu 34 milioane de lei la învățământul gălățean

Primăria a contribuit cu 34 milioane de lei la învățământul gălățean
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primăria municipiului Galați a alocat în acest an 34 milioane de lei pentru lucrări de modernizare, dotări și reparații în zona infrastructurii educaționale.
Astfel, din fonduri europene, 25 milioane de lei au fost direcționate pentru modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ, cofinanțarea de la bugetul local fiind de peste trei milioane de lei.
Este vorba despre proiectele „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială <Mihail Sadoveanu>”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Nr. 33”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială <Grigorie Teologul>”, „Reabilitarea Colegiului Tehnic <Traian Vuia>”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială <Ștefan cel Mare>”, „Grădinița cu opt săli de grupă Nr. 40 cu program normal”, „Anvelopare Liceul Teoretic <A. Saligny>”, „Anvelopare Liceul <Dunărea>”, „Anvelopare Școala 17”, „Anvelopare Școala <Ghe. Munteanu>”, „Construire corp nou Școala Gimnazială <Dan Barbilian>”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Nr. 16 corp C1”, „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Nr. 28”, „Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Nr. 18”, „Reabilitare și eficientizare energetică a Grădiniței cu program prelungit Nr. 30”, „Reabilitare și eficientizare energetică Grădinița cu program prelungit <Codruța>” și „Reabilitare și eficientizare energetică Colegiul Național <Mihail Kogălniceanu>”.
Valoarea totală a proiectelor cu fonduri europene pentru modernizarea unităților de învățământ aflate în implementare la Galaţi este de aproape 100 milioane de lei.
La capitolul reparații, au fost alocate 5,4 milioane de lei, iar, în completare, pentru cheltuieli de funcționare s-au mai asigurat 797.000 de lei, în timp ce pentru obiecte de inventar a revenit suma de 707.000 de lei, iar pentru dotări - 335.000 de lei.
La început de an școlar, municipalitatea menționează că s-au reluat și cursele speciale pentru transportul elevilor.

Citit 841 ori Ultima modificare Vineri, 24 Septembrie 2021 05:17

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro