Compania IVFuture investeşte în universităţile şi studenţii gălăţeni

Compania IVFuture investeşte în universităţile şi studenţii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Compania IVFuture a dotat  Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie și Electronică din Galați cu un laborator IVFuture, în urma acordului de parteneriat încheiat cu Universitatea "Dunărea de Jos" Galați. Laboratorul de informatică este dotat cu aparatură în valoare aproximativă de 70.000 lei, ca prim pas în sprijinul privat pe care compania îl oferă mediului academic.

Pe parcursul primilor trei ani de colaborare, prin contracte de sponsorizare, compania va investi periodic în echipamente electronice de ultimă generație. Obiectivul principal al acestui parteneriat este de a sprijini și dezvolta mediul academic din zona de Sud-Est a României, oferind astfel studenților din domeniul IT oportunitatea de a studia, a se specializa și angaja în comunitatea natală.

"Locurile de muncă bine plătite sunt de regulă în sectorul privat și ele generează o bază durabilă de taxe și impozite dar mai mult de atât, ele creează o piață de bunuri și servicii care duc la o dezvoltare socială sănătoasă. IVFuture este compania cu cea mai mare cifră de afaceri (cu capital integral românesc) a anilor 2020 și 2021, din domeniul său de activitate din Județul Galați. Compania a fost premiată de către Patronatul IMM Galați în cadrul evenimentului „Ziua întreprinzătorului din România”, din luna septembrie", se arată în comunicatul remis redacţiei.

În parteneriat cu Universitatea "Danubius", IVFuture oferă burse de studiu tuturor studenților de la Informatică. Totodată, prin propria Academie IVFuture, 100 de studenți au anual șansa de a beneficia de training specializat precum și de internship plătit. Ei trebuie doar să ne contacteze pentru a solicita înscrierea în programul Academiei.

Din cei 100 de studenți ai Academiei, 60 au anual șansa de a primi un loc de muncă stabil în cadrul firmei.

"Obiectivul nostru este să dezvoltăm segmentul educațional în domeniul IT prin sprijinirea accesului tinerilor la echipamente, dotări și profesori și pregătire practică specializată, care să le ofere fundația necesară unei cariere sigure în orașul natal. 

Dacă studenții nu mai migrează, atunci locurile de muncă bine plătite sunt acoperite local, aducând astfel bunăstare generală comunității și s-ar dezvolta astfel (ca și în vest) și industria IT&C care vine cu facilitățile și oportunitățile ei; respectiv program de muncă flexibil sau la distanță și bine plătit", se mai precizează în comunicat.

Citit 3082 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 02:07