Simulare de inundații în județul Galați

Simulare de inundații în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un exercițiu de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice a avut loc, timp de două zile, la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Galați, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. Scopul acestei acțiuni de simulare a fost de a verifica modul de funcționare a fluxului informațional meteorologic și hidrologic de avertizare–alarmare a populației.

Tema exercițiului a fost următoarea: „COD ROȘU - pe întreaga suprafață a subbazinului râului Geru și afluenții săi (Gerușița, Jepea, Gologanu și Vameș) se înregistrează însemnate cantități de precipitații (50-60 l/mp într-o oră). Pe raza UAT-urilor Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri, Piscu, Tudor Vladimirescu se produc scurgeri de pe versanți și revărsare curs de apă, efectele constând în inundarea de locuințe, anexe gospodărești, obiective socio-economice, terenuri agricole, drumuri, poduri și podețe”.

Exercițiul s-a desfășurat la sediile CJSU Galați, SGA Galați și ale Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din cele cinci comune.

Citit 1287 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.