UPDATE. Șapte pacienți, nu nouă, și-au pierdut viața în incendiul de la Constanța

UPDATE. Șapte pacienți, nu nouă, și-au pierdut viața în incendiul de la Constanța
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE. După ce autoritățile anunțaseră că nouă persoane au decedat în incendiul izbucnit vineri dimineață în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a confirmat că a fost vorba de o confuzie și că numărul victimelor se ridică, de fapt, la șapte. Anunțul a venit după ce, mai bine de două ore și jumătate, opinia publică a fost informată despre existența a nouă victime.

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, din cei șapte decedați, cinci au murit în spitalul cuprins de flăcări, iar doi după ce au fost transferați, potrivit Hotnews.ro. Cel care a anunțat că sunt șapte victime, și nu nouă, cu puțin timp înainte de ieșirea publică a ministrului de Interne, a fost prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanța, Viorel Teliceanu. Acesta conduce ancheta în acest caz și a explicat că cinci pacienți au murit la Spitalul de Boli Infecțioase, iar doi au murit după ce au fost transferați, în urma incendiului, la Spitalul Județean, respectiv, la Spitalul Militar.

Potrivit procurorului, confuzia s-a produs după ce de la Spitalul Județean Constanța s-a anunțat că trei pacienți transferați acolo au murit, constatându-se apoi că este vorba despre unul singur.

El a spus că nu toți cei cinci pacienți decedați la Spitalul de Boli Infecțioase au fost găsiți pe paturi, unii dintre ei încercând să ajungă la lift. Nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum, a mai spus procurorul, care a adăugat că trebuie reconfirmată identitatea celor șapte victime, urmând să fie recunoscuți de către rude.

În Secția ATI în care a izbucnit incendiul erau internați zece pacienți, iar în tot spitalul se aflau 113 persoane. La intervenția de stingere a flăcărilor au fost trimise și echipaje de la ISU Galați.

*

UPDATE. Nouă pacienți au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Focul a fost lichidat * Nouă pacienţi au decedat vineri în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU.

La faţa locului au acţionat zeci de autospeciale din cadrul ISU Constanţa, ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa, dar și de la ISU Galaţi.

*

Opt persoane au decedat într-un incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța * Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Echipaje de la ISU Călăraşi şi de la ISU Ialomiţa au fost trimise pentru a ajuta la stingerea incendiului. Potrivit IGSU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi cu degajări mari de fum. Potrivit unor surse oficiale citate de news.ro, opt dintre pacienţii din spital au decedat.

La Spitalul de Boli Infecţioase sunt zece paturi de ATI, toate fiind ocupate, joi seară. Potrivit unei informări a Prefecturii Constanţa, de joi seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 118 din cele 140 de paturi pentru pacienţii COVID erau ocupate.

Pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă rămân la fața locului, pentru îngrijiri, sau dacă sunt trimiși urgent la alt spital.

Intervenția este complexă, în imagini fiind surprinși pacienți scoși pe geam, conform digi24.ro. În fața unității sanitare au fost aduse paturi de terapie intensivă și mașini de terapie intensivă, care sunt construite special pentru astfel de situații.

Într-un raport întocmit în urma unui control făcut în secțiile ATI, în 2020, după incendiul din Piatra Neamț, au fost semnalate deficiențe și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. S-a constatat că nu funcționau instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor. Instalațiile electrice nu erau verificate periodic de personal atestat, potrivit raportului.

Citit 3621 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.