„Boholţ - colţ de Rai”, vernisaj la Muzeul Eparhial

„Boholţ - colţ de Rai”, vernisaj la Muzeul Eparhial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, în parteneriat cu președintele Asociației „Pro Boholț", Vasile Joanta, organizează vernisajul expoziţiei "Boholț - colț de Rai", marți, 12 octombrie, începând cu ora 17,00, în Sala de expoziții temporare "Sergiu Dumitrescu".

Expoziția vine în întâmpinarea publicului cu un număr de 62 de tablouri, selectate din lucrările realizate în timpul taberelor de creație organizate de Vasile Joanta, în perioada 2012-2020, ce ilustrează satul românesc autenticartiștii fiind invitați să surprindă cele mai frumoase şi autentice  imagini pe care să le transpună, cu talent și mult suflet, pe pânză.

"Expoziţia <Boholț - colț de Rai> urmăreşte să pună în circuitul cultural și artistic imaginea unui colț de rai, a unui sat cu oameni autentici, cu chipuri brăzdate de muncă și rugăciune. Astfel, evenimentul îşi propune un moment de reflecţie asupra moştenirii spirituale și artistice lăsate de bunicii noştri şi, totodată, îndeamnă spre o responsabilizare în vederea conservării valorilor patrimoniale, a caselor străvechi, a locurilor dragi, peste care să nu se aștearnă niciodată uitarea", se arată în comunicatul remis redacţiei.

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.