Centru de cercetare în dermatologie, la Galați

Centru de cercetare în dermatologie, la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați și Universitatea “Dunărea de Jos” au încheiat recent un parteneriat de colaborare pentru înființarea unui “Centru integrat multidisciplinar pentru cercetare de interfață dermatologică” la Spitalul de Boli Infecțioase, în cadrul pavilionului nou construit. 

“Ne dorim să dezvoltăm la Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, cel mai puternic centru din țară de cercetare în domeniul dermatologiei. Am încheiat o colaborare cu Universitatea <<Dunărea de Jos>>, astfel încât medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate să studieze noi tratamente pentru cancerul de piele, metode de depistare precoce a acestei maladii cumplite sau noi soluții medicale pentru diverse boli de piele. Vor fi testate și diverse preparate dermato-cosmetice care au nevoie de studii medicale pentru a fi utilizate și vor fi cercetate beneficiile pe care le au asupra pielii apele saline și termale din țara noastră. Va fi un centru axat pe inovație și dezvoltare, mai ales că va beneficia și de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Centrul dispune deja de aparatură medicală de ultimă generație, achiziționată de Consiliul Județean pentru diagnosticarea cancerului de piele și a unei game largi de afecțiuni cutanate, iar Universitatea “Dunărea de Jos” îl va dota și cu alte echipamente medicale.

Citit 858 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.