Doi pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești

Doi pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești
Sursă foto: IGSU
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID-19, din primele date reieşind că doi pacienţi sunt decedaţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, potrivit Agerpres. Incendiul a fost lichidat.

Incendiul a avut loc la parterul unităţii sanitare, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, fără flacără, cu degajare de fum. Pe lângă cele două victime, alţi 20 de pacienți au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi cu spumă, o mașină pentru descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infecţioase este secţie a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Accesul directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Bogdan Nica, în curtea Secţiei de Boli Infecţioase afectată, joi dimineaţă, de un incendiu a fost oprit de forţele de ordine, care i-au spus că nu poate intra cu autoturismul în incintă ca urmare a unei dispoziţii a poliţiei.

„De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină înăuntru, nici salariaţii nu intră”, i s-a transmis, la poartă, managerului spitalului.

Ulterior, Nica a coborât din autoturismul personal, accesul acestuia fiind permis în interior.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu.

Ancheta este coordonată de procurori.

Managerul Bogdan Nica a afirmat că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase nu ar fi pornit de la instalaţia de oxigen, ci probabil de la o scânteie produsă între pat şi parchet, pe fondul agitaţiei bolnavului.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus că incendiul a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului.

 

Citit 1443 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 09:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.