Două medalii de bronz la Internaţionala de Astronomie

Două medalii de bronz la Internaţionala de Astronomie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Doi elevi din Galaţi, Daria Hărăbor şi Mendel Mendelsohn, au câştigat câte o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat între 6 şi 13 noiembrie, la Piatra Neamţ, în organizarea Observatorului Astronomic din Milano. 

Daria Hărăbor este elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a mai obţinut premii şi medalii la internaţionalele de Astronomie. Ea a câştigat, în 2019, o medalie de aur la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, care s-a desfăşurat tot la Piatra Neamţ. E cea de-a doua medalie de aur internaţional pe care a primit-o, gălăţeanca fiind câştigătoare şi la concursul desfăşurat în Sri Lanka, în 2018.

Daria Hărăbor mai are în palmares şi o medalie de bronz, de la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, ediţia a XIII-a, desfăşurată în Ungaria, în august 2019.

Prin urmare, Daria este abonată anual, încă din clasa a VIII-a la medalii internaţionale la Astronomie şi Astrofizică, numărul acestora ajungând la patru. Din nefericire, în 2020, din cauza pandemiei, nu s-au mai organizat olimpiade, acesta fiind anul în care valoroasa tânără, care se luptă pentru premii aduse României şi Galaţiului, nu a primit nicio distincţie. Astronomia şi Astrofizica nu sunt singurele domenii în care excelează. Daria a mai câştigat premii naţionale şi la concursuri de Matematică şi Fizică.  

Deşi abia a trecut în clasa a IX-a, Mendel Mendelsohn, fost elev al Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", actualmente admis la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, este unul dintre tinerii despre care, probabil, vom mai scrie, fiind înclinat spre performanţă. Pentru el, medalia de bronz câştigată acum este prima distincţie internaţională. Însă şi el este multipremiat la nivel naţional la mai multe discipline, Matematică, Fizică, Informatică.

Citit 1728 ori Ultima modificare Duminică, 14 Noiembrie 2021 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.