La supermarket - Separatoare ilegale între vaccinați și nevaccinați

La supermarket - Separatoare ilegale între vaccinați și nevaccinați
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un lanț de supermarketuri din Galați a amenajat o serie de garduri pentru accesul separat în magazine al persoanelor nevaccinate de cele vaccinate. Numai că, în urma unor verificări efectuate de inspectorii ITM și cei ai ISU Galați, s-a constatat că o astfel de măsură este ilegală și s-a solicitat firmei îndepărtarea separatoarelor.

Măsura instalării gardurilor fusese luată deşi, cel puțin la unul dintre supermarketurile considerate legal galerii comerciale, se făcea deja controlul certificatelor verzi la intrarea în fiecare magazin non-esențial. Reacțiile gălățenilor nu s-au lăsat aşteptate, în mediul online fiind postate nenumărate reacții, însoțite de fotografii şi înregistrări video.

”Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a efectuat un control la unitatea respectivă pe linia prevenirii şi combaterii SARS-Cov-2 la sfârşitul lunii octombrie 2021 şi a aplicat măsuri în acest sens, una dintre acestea fiind: verificarea existenţei certificatului verde să se realizeze la intrarea în centrul comercial şi nu la spaţiul de lucru al fiecărui operator economic, măsură cu termen de aplicare imediat, care va fi verificată de inspectorii de muncă la începutul lunii decembrie. Decizia hypermarketului de a monta garduri despărţitoare, ulterior controlului efectuat de ITM Galaţi, pentru delimitarea accesului persoanelor în hypermarket de restul magazinelor, contravine prevederilor legale din Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă. Aceasta face trimitere la statutul de centru comercial, or conform acestuia, trierea trebuie să se facă la intrarea în centru. ITM Galaţi se va autosesiza şi va dispune unităţii măsuri de intrare în legalitate. În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, se vor aplica sancţiuni contravenţionale”, au declarat reprezentanții ITM Galați.

La rândul lor, reprezentanții ISU Galați au declarat că au dispus ca separatoarele să fie desființate.

Citit 4249 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.