Apel al corpului medical, prezentat în Consiliul Local
Foto: Anca Melinte

Apel al corpului medical, prezentat în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În numele personalului medical şi auxiliar de la centrul de vaccinare care funcţionează la Sala Sporturilor, dr. Anamaria Hărăbor, consilier local PNL, a făcut un apel către primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în plenul şedinţei ordinare de miercuri, 24 noiembrie 2021. Dr. Hărăbor a transmis adresa prin care medicii, asistentele medicale şi registratorii medicali solicită municipalităţii să păstreze cele trei fluxuri de vaccinare care funcţionează la Sala Sporturilor.

„Am trimis astăzi o solicitare din partea colectivului de cadre medicale de la centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor, care au fost informaţi că Primăria doreşte reducerea numărului de fluxuri de vaccinare. Ei au făcut un material care arată numărul mare de vaccinări pe care îl au pe zi, între 500 şi 600, şi vă roagă în mod insistent să nu reduceţi numărul fluxurilor de vaccinare. Este un moment prielnic, să profităm de el să se vaccineze cât mai mult din populaţia Galaţiului”, a spus dr. Anamaria Hărăbor, preşedintele de şedinţă al întrunirii desfăşurate on-line.

În documentul semnat de 29 de medici, asistente medicale şi registratori, se arată că, în ultima lună, în fiecare zi, în acest centru s-au vaccinat aproximativ 600 de persoane. Mai mult, centrul are aprobată o schemă de patru fluxuri de vaccinare, însă doar trei sunt în activitate, din cauza lipsei de personal. Fiecare tură de şase ore este asigurată de trei medici, şase asistenţi şi trei registratori. Deşi în ultimele zile programările pe platforma de vaccinare au scăzut, numărul persoanelor vaccinate la Sala Sporturilor a rămas constant, pentru că vin şi persoane fără programare. În plus, vaccinul Comirnaty presupune efectuarea a două doze şi a unui booster, la cerere, adresabilitatea fiind maximă. În plus, posibilitatea legiferării vaccinării minorilor cu vârsta între 5 şi 12 ani, şi, respectiv, a obligativităţii certificatului verde ar putea aduce un nou aflux de doritori la acest centru.

„Având în vedere o activitate de vaccinare crescută constant, considerăm inoportună reducerea fluxurilor, deoarece această acţiune va fi în defavoarea pacienţilor şi a procesului de vaccinare”, transmite personalul medical şi auxiliar de la Sala Sporturilor.

Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că trebuie verificată situaţia deoarece la Sala Sporturilor se fac nişte lucrări privind punerea în siguranţă la incendiu a clădirii, având în vedere că a funcţionat fără aviz ISU: „Este posibil ca aceste două activităţi, vaccinarea şi lucrările, să se afecteze una pe alta. Cel mai probabil este o chestiune temporară. Dar cu siguranţă până la sfârşitul săptămânii ne vom lămuri exact asupra acestei situaţii”, a promis primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 1286 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.